Nazaj

Tedenski napovednik tekem članskih tekmovanj KZS

22
feb.
2021
  • Liga Nova KBM
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Po reprezentančnem premoru in koncu prvega dela tekmovanja se na parkete vrača najmočnejše ligaško tekmovanje v Sloveniji za moške. V drugem delu tekmovanja, ki se ponovno imenuje Liga Nova KBM, bodo s tekmami začeli 25. februarja, ko se bosta v Ljubljani pomerila Cedevita Olimpija in Gorenjska gradbena družba Šenčur, skupaj pa bodo ta teden odigrane štiri tekme. Igralke v 1.SKL za ženske bodo ta teden odigrale sedem tekem treh različnih kol drugega dela tekmovanja. Televizijske kamera Sportkluba bodo v tem tednu prisotne v Kranju na tekmi 1.SKL za ženske, med Triglavom in Ježico.

LIGA NOVA KBM

Košarkarska zveza Slovenije je z banko Nova KBM spet v drugi del državnega prvenstva za moške. Konec meseca februarja prinaša začetek drugega dela Lige Nova KBM za moške. Deset ekip bo v nadaljevanju razdeljenih v dve ligi, Ligo za prvaka in Ligo za obstanek. V Ligi za prvaka bo sodelovalo šest ekip, Krka, Helios Suns, Gorenjska gradbena družba Šenčur, Terme Olimia Podčetrtek, Rogaška in Cedevita Olimpija, ki bodo po dvokrožnem ligaškem sistemu odigrale 10 kol. Točke in rezultati naštetih ekip se iz prvega dela niso prenesli.
Preostale ekipe, Hopsi Polzela, Šentjur, Zlatorog Laško in ECE Triglav, bodo s tekmovanjem nadaljevale v Ligi za obstanek. Le ta se bo za razliko od Lige za prvaka igrala po trikrožnem sistemu, prvo in drugouvrščena ekipa po koncu drugega dela pa si bosta zagotovili igranje v končnici. Medtem, ko bodo ekipe v Ligi za prvaka drugi del začele z enakega položaja, so ekipe v Ligo za obstanek prenesle rezultate in točke z medsebojnih obračunov prvega dela. Z najboljšim izkupičkom bodo tako začeli Šentjurčani (12 točk). Na drugem mestu je Zlatorog Laško (9 točk), tretji so Triglavani (8 točk), četrti pa so Hopsi Polzela (7 točk). Četrtouvrščena oziroma zadnjeuvrščena ekipa tega dela tekmovanja bo v prihodnji sezoni sodelovala v tekmovanju 2. SKL.
Za uvod v drugi del tekmovanja v Ligi Nova KBM se bosta v prvem kolu v četrtek, 25. februarja, pomerili ekipi Cedevite Olimpije in Gorenjske gradbene družbe Šenčurja. Cedevita Olimpija v prvem delu državnega prvenstva ni sodelovala, Šenčurjani pa so v 18 tekmah zabeležili 13 zmag in 5 porazov.
V petek 26. februarja in soboto, 27. februarja, se bodo v boj podale še preostale ekipe. V Ligi za prvaka bo 26. februarja v Domžalah še obračun med Helios Sunsi in Termami Olimia Podčetrtkom, tekma med Rogaško in Krko pa je preložena na 9. marec. V Ligi za obstanek bosta v prvem kolu, 27. februarja, na sporedu dve tekmi, Šentjur doma pričakuje Zlatorog Laško, Hopsi Polzela pa ECE Triglav.
Tekme bodo, kot vedno, na voljo v SPLETNIH PRENOSIH.

LIGA NOVA KBM
1. kolo - Liga Nova KBM za prvaka
Četrtek, 25. februar, ob 19.00

CEDEVITA OLIMPIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (STATISTIKA)
Petek, 26. februar, ob 17.30
HELIOS SUNS : TERME OLIMIA PODČETRTEK (STATISTIKA)

1. kolo - Liga Nova KBM za obstanek
Sobota, 27. februar, ob 18.00

ŠENTJUR : ZLATOROG LAŠKO (STATISTIKA)
Sobota, 27. februar, ob 19.00
HOPSI POLZELA : ECE TRIGLAV (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA DRUGEGA DELA LIGE NOVA KBM

1. SKL ZA ŽENSKE

V prihajajočem tednu bodo dekleta v 1.SKL odigrala sedem tekem, saj bodo odigrale dve zaostali tekmi 2. kola, zadnjo tekmo 8. kola in redno, 9. kolo v drugem delu prvenstva. Derbi v Kranju, med Triglavom in Ježico, bo neposredno prenašala televizija Sportklub. Ob koncu tedna pa nas čaka tudi zanimivo srečanje v Ljubljani, kjer bo gostovala ekipa Cinkarne Celja. Tosama Ledita, Grosuplje in Akson Ilirija bodo nadaljevali svoj troboj za zadnje mesto, ki pelje v polfinale državnega prvenstva.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. del, 2. kolo
Sreda, 24. februar, ob 17.00

PRO-BIT KONJICE : GROSUPLJE (STATISTIKA)
Sreda, 24. februar, ob 18.30
TOSAMA LEDITA : MARIBOR (STATISTIKA)

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. del, 8. kolo
Ponedeljek, 22. februar, ob 20.00
TRIGLAV : JEŽICA (STATISTIKA) – prenos na Sportklubu

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. del, 9. kolo
Sobota, 27. februar, ob 15.00
AKSON ILIRIJA : TRIGLAV (STATISTIKA)
Sobota, 27. februar, ob 17.00
GROSUPLJE : PRO-BIT KONJICE (STATISTIKA)
MARIBOR : TOSAMA LEDITA (STATISTIKA)
Sobota, 27. februar, ob 19.15
JEŽICA : CINKARNA CELJE (STATISTIKA)
 
RAZPORED IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se