Nazaj

Tedenski napovednik tekem članskih tekmovanj

24
feb.
2020
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Po pokalnem in reprezentančnem oknu se bodo prvoligaška moštva vrnila na košarkarska prizorišča ter v tekočem tednu začela s tekmami drugega dela tekmovanja, oziroma Lige Nova KBM. Za uvod v drugi del tekmovanja se bosta v prvem kolu v sredo, 26. februarja, v neposrednem televizijskem prenosu na Šport TV pomerili ekipi Cedevite Olimpije in Krke. V soboto, 29. februarja, se bodo v boj podale še poreostale ekipe. V Ligi Nova KBM za obstanek bosta v prvem kolu na sporedu dve tekmi, Šentjur doma pričakuje Zlatorog, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa Terme Olimia Podčetrtek. V Ligi Nova KBM za prvaka bo na Polzeli še obračun med Hopsi in Helios Sunsi. V tekočem tednu bo precej pestro v državnem prvenstvu za ženske, saj bo odigranih kar šest tekem. Za uvod se bosta v derbiju skupine za prvaka v torek, 25. februarja, v Domžalah pomerili ekipi tretje Jasmin sport Ledite in druge Ježice.

 

LIGA NOVA KBM

Po pokalnem in reprezentančnem oknu se bodo prvoligaška moštva vrnila na košarkarska prizorišča. V nadaljevanju sezone se bo šest ekip borilo za naslov državnih prvakov v tako imenovani Ligi Nova KBM za prvaka, preostale štiri ekipe pa bodo igrale za obstanek med elitno druščino. Liga Nova KBM za prvaka se za vse sodelujoče začenja z enakim izkopičkom, medtem ko so moštva v Ligo Nova KBM za obstanek prenesla točke in rezultate medsebojnih tekem.

Za uvod v drugi del tekmovanja se bosta v prvem kolu v sredo, 26. februarja, v neposrednem televizijskem prenosu na Šport TV pomerili ekipi Cedevite Olimpije in Krke. Ekipi sta si nasproti stali pred kratkim in sicer v polfinalu Pokala Spar, kjer so Ljubljančani po podaljšku z neverjetnim metom Eda Murića prišli do tesne zmage. Cedevita Olimpija v prvem delu državnega prvenstva ni sodelovala, Krkaši pa so v 16 tekmah zabeležili 11 zmag in 5 porazov.

V soboto, 29. februarja, se bodo v boj podale še poreostale ekipe. V Ligi Nova KBM za obstanek bosta v prvem kolu na sporedu dve tekmi, Šentjur doma pričakuje Zlatorog, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa Terme Olimia Podčetrtek. V Ligi Nova KBM za prvaka bo na Polzeli še obračun med Hopsi in Helios Sunsi, tekma med Rogaško in Koper Primorsko pa je preložena na kasnejši termin.

LIGA NOVA KBM
1. kolo - Liga Nova KBM za prvaka
Sreda, 26. februar, ob 18.30

CEDEVITA OLIMPIJA : KRKA - prenos na Šport TV (STATISTIKA)

Sobota, 29. februar, ob 19.00
HOPSI POLZELA : HELIOS SUNS (STATISTIKA)

1. kolo - Liga Nova KBM za obstanek
Sobota, 29. februar, ob 19.00

ŠENTJUR : ZLATOROG LAŠKO (STATISTIKA)

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM DRUGEGA DELA LIGE NOVA KBM

 

1. SKL ZA ŽENSKE

V tekočem tednu bo precej pestro v državnem prvenstvu za ženske, saj bo odigranih kar šest tekem. Za uvod se bosta v derbiju skupine za prvaka v torek, 25. februarja, v Domžalah pomerili ekipi tretje Jasmin sport Ledite in druge Ježice. Dan kasneje ter v petek sta na sporedu tekmi 4. in 3. kola skupine za razigravanje. V sredo bodo Domžale doma gostile Akson Ilirijo, v petek pa se bodo Ilirijanke na domačem parketu pomerile še z Mariborčankami. V soboto, 29. februarja, bodo v skupini za prvaka odigrane tri tekme. Vodilne Celjanke se bodo doma pomerile s petimi Grosupeljčankami, Konjičanke bodo gostile košarkarice Jasmin sport Ledite, v Kranju pa se obeta obračun med četrtim Triglavom in drugo Ježico. 

1. SKL za ženske
4. kolo - Za prvaka

Torek, 25. februar, ob 19.30
JASMIN SPORT LEDITA : JEŽICA (STATISTIKA)

4. kolo - Za razigravanje
Sreda, 26. februar, ob 20.00

DOMŽALE : AKSON ILIRIJA (STATISTIKA)

3. kolo
Petek, 28. februar, ob 20.30

AKSON ILIRIJA : MARIBOR (STATISTIKA)

6. kolo - Za prvaka
Sobota, 29. februar

CINKARNA CELJE : GROSUPLJE (STATISTIKA)

Ob 16.30
PRO-BIT KONJICE : JASMIN SPORT LEDITA (STATISTIKA)

Ob 20.15
TRIGLAV : JEŽICA (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1. SKL ZA ŽENSKE

 

2. SKL

Štiri kola pred koncem rednega dela 2. SKL se počasi že oblikuje končna lestvica, vprašanje je le še v spodnjem delu, kjer za vstop v zgornji del lestvice še vedno poteka boj med štirimi ekipami. V soboto, 29. februarja, bodo moštva odigrala vse tekme 19. kola, derbi kola pa bo tokrat na Livadi, kjer bodo tretji Troti gostili vodilne Sežance. Vroče pa bo tudi v Portorožu, kjer se bodo domačini v lovu za pomembno zmago pomerili s tekmeci iz Postojne.

2. SKL
19. kolo

Sobota, 29. februar, ob 17.00
LJUBLJANA : BRINOX MEDVODE (STATISTIKA)

Ob 18.00
TROTI : MESARIJA PRUNK SEŽANA (STATISTIKA)

LTH CASTINGS : HRASTNIK (STATISTIKA)

Ob 19.00
CELJE : ECE TRIGLAV (STATISTIKA)

Ob 20.00
PORTOROŽ : PVC NAGODE POSTOJNA (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 2. SKL
 

3. SKL

Za nekatera moštva se je drugi del tekmovanja že začel, v soboto pa bodo na svoj prišla še preostala. Na sporedu je 10 tekem, v ligi za prvaka pa bomo spremljali Gorico, Jesenice, Litijo, Slovan, Nazarje in AKK Branik. Dvanajst ekip bo tekmovanje nadaljevalo v ligah za razvrstitev, šest pa v ligi za obstanek.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICE DRUGEGA DELA 3. SKL


4. SKL

Osem četrtoligašev se bo že konec meseca februarja podalo v boj za prvaka, saj je na sporedu končnica 4. SKL. V petek in v soboto bodo odigrane prve štiri tekme, preostalih sedem ekip pa bo v drugem delu igralo za razigravanje.

1. kolo - Končnica
Petek, 28. februar, ob 20.30

GORENJA VAS : DRAVOGRAD KOROŠKA

Sobota, 29. februar
ORLI POSTOJNA : VRTNINE PALIR-PREBOLD 2014

KRŠKO : STRAŽIŠČE KRANJ

MIKLAVŽ : IPROS VRHNIKA 

RAZPORED TEKEM 4. SKL

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se