Nazaj

Tekmovalni uvod proti Češki in Hrvaški

31
maj
2019
  • Članice

Laško – Slovenske košarkarice so dočakale težko pričakovani prvi pripravljalni tekmi. Izbranke selektorja Damirja Grgića se bodo v dvorani Tri Lilije v Laškem na turnirju, ki nosi ime po generalnemu sponzorju slovenskih košarkarskih reprezentanc, Telemachu, v petek pomerile z reprezentanco Češke, v soboto pa sledi še dvoboj s Hrvaticami. V kolikor za dekleta v Laškem ne boste mogli navijati, si tekmi lahko v neposrednem prenosu ogledate na Šport TV.

PRIPRAVLJALNI TEKMI V PRIPRAVAH NA EVROPSKO PRVENSTVO 2019
TURNIR ''TELEMACH S SRCEM NA PARKETU'', Laško – dvorana Tri Lilije


Petek, 31. maja 2019, ob 20.00
SLOVENIJA : ČEŠKA

Sobota, 1. junija 2019, ob 16.00
SLOVENIJA : HRVAŠKA


Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Za ogled tekme boste v predprodaji odšteli 5 €, na dan tekme 7 €, paket obeh tekem turnirja pa je samo v predprodaji na voljo za 8 €.  V kolikor za dekleta v Laškem ne boste mogli navijati, si tekmi lahko v neposrednem prenosu ogledate na Šport TV.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE
POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC ZA TURNIR ''TELEMACH S SRCEM NA PARKETU''

Prvo pripravljalno tekmo v sklopu priprav na ženski EuroBasket bo Slovenija odigrala proti Češki, dvanajsto reprezentanco s Fibine lestvice (Slovenija je 63.), ki se lahko pohvali z medaljami s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger. Na domačem evropskem prvenstvu le 2017 je sicer bila šele trinajsta. Hrvaške košarkarice letos ne bodo zaigrale na evropskem prvenstvu in se bodo v Laškem predstavile s pomlajeno zasedbo. Slovenke so se s Hrvaticami nazadnje pomerile na pripravljalni tekmi v Celju pred natanko dvema letoma in zmagale s 77:50. Reprezentanci Češke in Hrvaške bosta medsebojno tekmo odigrali v četrtek, tekma pa bo zaprta za javnost.

V slovenskem taboru sta nekaj treningov v dvorani Tri Lilije zaradi manjših zdravstvenih težav izpustili kapetanka Nika Barič (bolezen) in Zala Friškovec (težave s stegensko mišico). Obeh tako ne bo v kadru za petkovo tekmo proti Češki. Baričeva bo odsotnost izkoristila za obisk rodnih Trbovelj, kjer bo na proslavi ob občinskem prazniku postala častna meščanka mesta, ki ima v trenutni reprezentančni zasedbi kar tri predstavnike. Poleg Nike sta iz Trbovelj namreč še selektor Damir Grgić in mlada Merisa Dautović. Vlogo kapetanke bo tako opravljala Teja Oblak.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
"O Češki ne gre izgubljati besed, saj gre za stalnico na evropskih prvenstvih, ki bo v Laško sicer prišla brez Američanke, a še vedno z odličnimi posameznicami. Hrvaška, ki ne bo nastopila na evropskem prvenstvu, se druži pod taktirko istega trenerja, ki jo je pred leti pripeljal na olimpijske igre in se želi vrniti na pota stare slave. Po uvodnih treningih na Rogli in Laškem vidim, da smo na pravi poti. Igralke so motivirane in tudi dobro pripravljene, tako da smo že začeli z uigravanjem ekipe. Prvi dve tekmi smo načrtovali ravno s tega vidika, da igralkam omogočimo privajanje na ritem tekmovanja."

Teja Oblak, slovenska reprezentantka:
"Naša reprezentanca se je v primerjavi s prejšnjim prvenstvom precej spremenila. Veliko je mladih igralk, zato je vsaka tekma pomembna, da se uigramo in spoznamo. S strokovnim vodstvom preizkušamo veliko novih obrambnih in napadalnih različic, zagotovo pa bomo ostale pri sistemu igre, ki nas je krasil že v Pragi ter v kvalifikacijah za to prvenstvo. Za uvod nas čaka tekma proti Češki. V ekipi bo sicer manjkala njihova vodilna igralka, Američanka, ki se bo ekipi pridružila tik pred prvenstvom, vseeno pa gre za dobro ekipo, ki ima odlične strelke. Poznam skoraj polovico zasedbe in pričakujem zanimivo tekmo. Rezultat seveda ni v ospredju, zato se bomo osredotočile na ostale stvari.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se