Nazaj

Triglavani zmagovalci Mini Pokala Spar

15
feb.
2020
  • Mlajše kategorije

Ljubljana – Pred sobotnima polfinalnima obračunoma 19. Pokala Spar je v ljubljanski dvorani Kodeljevo potekal tudi zaključni turnir devete izvedbe Mini Pokala Spar. V kategoriji igralcev do 13 let so slavili košarkarji ECE Triglava, ki so bili v finalu boljši od Mesarije Prunk Sežana z rezultatom 58:37. V tekmi za tretje mesto so bili košarkarji Ljubljane boljši od Plame Pur s 77:17 in se tako zasluženo veselili 3. mesta.

V najboljšo peterko Mini pokala Spar so bili izbrani Uroš Stjepanovič (Ljubljana), Arian Likar (Mesarija Prunk Sežana), Blaž Rozman (ECE Trigav), Filip Repič (ECE Triglav) in Marko Sanobor (Plama Pur Ilirska Bistrica), nagrado za najbolj borbenega igralca pa je prejel Luka Ignajtović (Mesarija Prunk Sežana).

FOTOGALERIJA PODELITVE POKALOV IN MEDALJ

Finale
KK Mesarija Prunk Sežana : KK ECE Triglav 37:58 (14:15, 7:14, 10:10, 6:19)

Likar 10, Ignajtović 8 (6 skokov), Štemberger Buda in Žigon po 8; Repič 14 (5 skokov, 3 pridobljene žoge), Ciperle 11, Jelenc 8.
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Boljšega začetka finala si skoraj ne bi mogli predstavljati, saj sta obe ekipi začeli silovito, koši so padali na obeh straneh, ekipi sta se po nekaj zaporednih uspešnih metih za tri točke večkrat izmenjali v vodstvu, odlično vzdušje na tribunah pa so pripravili navijači Triglava. Prav ničesar še ni bilo odločeno po  prvi četrtini, ki jo je za točko dobila ekipa Triglava (14:15). Tempo je v drugi  četrtini nekoliko padel, a smo bili še vedno priča številnim lepim akcijam z atraktivnimi zaključki na obeh straneh. Nekoliko se je uspelo odlepiti Triglavu, ob zvoku sirene je imel pri Sežani Ignajtović dokaj odprt met za tri točke, ki pa ni bil uspešen in prednost ob polčasu je znašala osem točk za Triglav (21:29).

Tudi v tretjo četrtino so bolje vstopili igralci Triglava in pri rezultatu 22:36 prisilili Sežano v minuto odmora. Tako po minuti odmora je s trojko Ciperla Triglav še povišal prednost a je na drugi strani s trojko vrnil Štemberger Buda, po novem uspešnem napadu Sežane pa je minuto odmora vzel še Triglav, ki pa kljub minuti odmora do konca četrtine ni več dosegel točke, a pred zadnjo četrtino kljub 12 točkam prednosti Triglava še nismo imeli zmagovalca (27:39).

V zadnjo četrtino so bolje vstopili igralci Sežane, a je Triglav silovito vrnil udarec in prednost v 35. minuti povišal na +13. Sežanci so z minuto odmora poizkusili še z zadnjim preobratom a se Kranjčani s tem niso strinjali, prednost v naslednjih dveh minutah še povišali in dve minuti pred koncem je bila dokončno tekma odločena. Obe ekipi si zaslužita čestitke za borbeno igro z veliko atraktivnimi potezami, a na koncu so bili boljši igralci Triglava in tako zasluženo osvojili prvo mesto.

Izjavi po tekmi:
Zoran Lazarevski, trener ekipe Mesarija Prunk Sežana

''Mislim, da smo danes dobro odigrali ta finale, pa čeprav smo na koncu izgubili proti ekipi Triglava. Mi smo se borili celotno tekmo. Žal smo tik pred turnirjem zaradi bolezni ostali brez našega najvišjega igralca ter nosilca igre. Vseeno sem zelo zadovoljen, ker so fantje pokazali pravo željo ter borbo. Če potegnemo črto pod celotno sezono Mini pokala Spar lahko rečem, da smo vsi izredno zadovoljni ter veseli tega drugega mesta.''

Siniša Banović, Trener ekipe ECE Triglav
''Najprej čestitke naši ekipi za zmago ter osvojitev Mini pokala Spar. S tem so fantje dokazali, da na treningih dobro in trdo trenirajo. Mislim, da je ta zmaga ena lepa popotnica za njihov nadaljnji razvoj. Rad bi čestital tudi vsem ostalim udeležencem zaključnega turnirja. Na koncu pa naj se zahvalim še celotnemu vodstvu našega kluba, ki nam nudi odlične pogoje za treninge. Zahvala pa tudi Košarkarski zvezi Slovenije za odlično organizacijo turnirja.''

Tekma za 3. mesto
KK Plama Pur – Ilirska Bistrica Beli : KK Ljubljana A  17:77 (3:20, 4:20, 1:23, 9:14)

Sanabor 4 (7 skokov, 3 podaje), Ivančič in Tomšič po 3, Oberstar, Bremec, Tomažič po 2, Godec 1; Stjepanovič U. 22 (7 pridobljenih žog, 5 podaj), Magister 18 (4 skoki), Kotnik 12 (7 skokov), Štular 11 (4 skoki).
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Prvo priložnost za vodstvo na tekmi za tretje mesto so imeli košarkarji Plame Pur, a začetek je pripadal ekipi Ljubljane. V vodstvo jih je s črte prostih metov povedel Selan. Plama Pur je prve točke dosegla na enak način (Godec), potem pa se je začel juriš ljubljanske ekipe, ki je povedla 7 9:1 in tako prisilila trenerja Plame v minuto odmora, ki pa ekipi Bistričanov ni pomagala, saj je prednost do konca prve četrtine vseskozi naraščala (20:3).

Tudi v nadaljevanju je ekipa Ljubljane povečevala prednost, predvsem na račun nekaj zadetih metov za tri točke (tri trojke v drugi četrtini), za piko na i pa je ob zvoku sirene ob zaključku polčasa za 40:7 zadel še Magister.

Slika na igrišču se v nadaljevanju ni bistveno spremenila. Na obeh straneh smo sicer videli veliko lepih  akcij, a žal so bili predvsem igralci Plame Pur v samem zaključku neuspešni, tako da je prednost do konca tekme zadržala ekipa Ljubljane in se tako po lanski razburljivi zmagi v finalu Mini pokala Spar letos veselila končnega tretjega mesta.

Izjavi po tekmi:
Martin Novak, predstavnik KK Plama Pur – Ilirska Bistrica
''Najprej bi čestital ekipi Ljubljane za osvojeno tretje mesto in za odlično odigrano tekmo. Mislim, da smo bili mi zasluženo del tega zaključnega turnirja, katerega smo se izredno veselili. Na koncu je fante malce izdala trema. Imeli smo tudi nekaj težav z boleznijo nekaterih igralcev, tako da danes nismo bili v povsem polni postavi. Še enkrat čestitke Ljubljani, ki je bila danes boljša od nas. Iskrena hvala tudi Košarkarski zvezi Slovenije za, tako kot vedno, odlično organiziran turnir.''

Matic Dragojevič, trener ekipe KK Ljubljana A
''Najprej bi rad čestital vsem ekipam, ki so se uvrstile na ta zaključni turnir. Sam turnir je ena lepa priložnost, da te otroci dobijo potrditev za dobro delo čez celotno sezono. Tekma se je za nas začela in končala dobro. V ekipi imamo nekaj igralcev, ki so bili z nami že na lanskem zaključnem turnirju in prav te izkušnje so bile danes naša prednost. Drugače pa super tekma in super organizacija.''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se