Nazaj

Uspešno zaključena klinika za trenerje najmlajših košarkarjev in košarkaric

07
nov.
2018
  • Ostalo

Minuli vikend je v Postojni potekala licenčna klinika za košarkarske trenerje selekcij do 9 in 11 let. Združenje košarkarskih trenerjev Slovenije je tudi letos poskrbelo, da je izobraževalno druženje imelo mednarodni pridih. Eden izmed desetih predavateljev je bil namreč tudi Maurizio Cremonini. Slednji je na italijanski košarkarski zvezi zaposlen kot sodelavec pri projektu mini košarke, ki je pri naših zahodnih sosedih izjemno razvita.
Avtor: KZS

Kot je že v navadi, so organizatorji kliniko znova pripravili na inovativen način. Zbrani trenerji - na omenjeno izobraževanje se jih je prijavilo kar 160 - so tako aktivno sodelovali na predavanjih, znotraj delavnic. Takšna izvedba je navdušila tudi italijanskega gosta. »Organizacija in izvedba sta bili izvrstni. Prvič sem sodeloval na trenerski kliniki, ki je zbranim ponudila predavanja in obenem tudi delavnice, na katerih trenerji aktivno sodelujejo. To mi je bilo izjemno zanimivo,« na račun organizacije pohval ni skrival Cremonini in dodal: »Upam, da bo naša, italijanska ideja o podobi in izvedbi mini košarke pomagala tudi slovenskim trenerjem.«

Gostujoči predavatelj je ob pomoči mladih košarkarjev KD Postojna uvodni dan klinike svoje poglede na košarko najmlajših najprej predstavljal na igrišču, za tem pa italijanski model mini košarke predstavljal še v predavalnici. »Da trener mladih upov ne bi poslušal drugih mnenj in pogledov, ni prava pot. Trenerstvo v mini košarki je najbolj dinamična stvar v celotni košarki. Pomembno je, da imajo mladi nadobudneži in nadobudnice učitelja, ki svoje delo opravlja z veliko strastjo in srcem ter vseskozi dela za boljši (košarkarski) jutri vadečih otrok,« je dodal Italijan.

Poleg Maurizia Cremoninija je v Postojni svoje znanje na delavnicah različnih tem delilo še devet slovenskih predavateljev – psiholog Blaž Zagorc (komunikacija s starši), trenerja za telesno pripravo Anže Zdolšek (trening gibalne pismenosti) in Filip Stepišnik (različni načini razvoja koordinacije pri najmlajših), Borut Sila (elementarne igre z žogo), Jan Zavrtanik (1:1 napadalne situacije z žogo, brez nje in vse kar sodi zraven - prostor/čas, kontakti, prednosti, …), Samo Masleša (razvoj osnovnih gibalnih znanj za izboljšanje varnosti in skladen razvoj mladih košarkarjev), Dagmar Dražović (zgodovina in razvoj (evolucija) meta na koš), Aljaž Belingar (delo v šolskih krožkih) ter Dražen Grbac (etika in igrivost pred tekmovanjem).

Zabavne utrinke klinike si lahko ogledate tudi v spodnjih video zapisih in fotogalerijah.

VIDEO 1. DNE KLINIKE ZA TRENERJE U9 IN U11

VIDEO 2. DNE KLINIKE ZA TRENERJE U9 IN U11

FOTOGALERIJA 1. DNE KLINIKE ZA TRENERJE U9 IN U11

FOTOGALERIJA 2. DNE KLINIKE ZA TRENERJE U9 IN U11

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se