Nazaj

V 9. kolu drugega dela 1.SKL za ženske zmage favoritov in Pro-Bit Konjic ob odlični predstavi Tie Tajhar

27
feb.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V 9. kolu drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske so bile danes odigrane vse štiri tekme. Konjičanke so po podaljšku v gosteh premagale Grosuplje, na ostalih tekmah pa so zmage slavile favoritinje srečanj, zato se stanje na prvenstveni lestvici ni spremenilo, Tosama Ledita pa je Grosuplju, v bitki za zadnje mesto, ki vodi v polfinale državnega prvenstva spet ušla za eno zmago.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
9. kolo
Sobota, 27. februarja


AKSON ILIRIJA : TRIGLAV 55:69 (12:24, 12:17, 14:20, 17:8)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Aksona Ilirije so v popoldanski tekmi pričakale favoritinje za zmago, košarkarice Triglava, ki se borijo za prvo mesto v državnem prvenstvu. Triglavanke so, čeprav so bile celotno tekmo brez kapetanke Gale Kramžar, takoj v prvi četrtini dale vedeti, da danes ne bodo dovolili presenečenja, po prvih desetih minutah so takoj povedle za 12 točk (12:24). V drugi četrtini so gostje razliki iz prve dodale še pet točk in na polčas odšle s prepričljivo prednostjo, ki so jo nato v tretji četrtini le še povečale na nedosegljivih 23 točk (38:61). V zadnjem delu igre so nato Ilirijanke, po sicer veliko boljši igri, poraz lahko samo še omilile. Gorenjke so bile boljše predvsem v skoku (45/31) in pri metu iz igre (44%/30%), kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago.
Pri Ljubljančankah je bila najboljša strelka Alina Žitek, ki je dosegla 16 točk, točko manj pa je dodala Sara Sambolić. Najbolj razpoložena strelka pri Kranjčankah je bila Rebeka Abramovič, ki je vpisala 18 točk, Manca Vrečer pa je 16 točkam dodala še 13 skokov.
Akson Ilirija bo naslednjo tekmo odigrala 2. marca in sicer v mestnem derbiju z Ježico, s katerim bosta obe ekipi odigrali zaostalo tekmo 4. kola drugega dela tekmovanja, Triglav pa bo na parket naslednjič stopil 10. marca, ko bo doma proti Cinkarni Celje odigral zaostalo tekmo 7. kola, prav tako pa bo to derbi za vrh lestvice.

GROSUPLJE : PRO-BIT KONJICE 67:72 (14:12, 20:12, 11:14, 16:23, 6:11)  *po podaljšku
CELOTNA STATISTIKA
Ekipa iz Grosuplja, ki bije bitko s Tosamo Ledito za zadnje mesto v polfinalu državnega prvenstva je današnje srečanje uvrstila med tista, ki jih preprosto mora zmagati, če še želi biti med štirimi najboljšimi ekipami v Sloveniji. V prvem polčasu so domačinke, predvsem v drugi četrtini, to odločnost tudi pokazale in na veliki odmor odšle s prednostjo 10 točk (34:24). V drugem polčasu so gostje zaigrale precej bolj Grosupeljčanke pa nikakor niso našle svojega pravega ritma in predvsem v zadnji četrtini popustile. Konjičanke so domačo ekipo po štirih minutah zadnje četrtine ujele in tudi povedle, nato pa smo spremljali rezultatsko srhljivko. V zadnjo minuto rednega delo sta ekipi vstopili poravnani (59:59), nato pa sta pri gostjah Tea Ramšak in Tia Tajhar vsaka zadeli le en prosti met 6 sekund pred koncem za prednost dveh točk. Grosuplje je imelo zadnji napad in po zgrešenem metu Jane Jurečič sekundo pred koncem je v zadnjem trenutku rednega dela po skoku v napadu za podaljšek zadela Tinkara Zoran. V podaljšku pa se je izkazala Tia Tajhar, ki je v tem obdobju dosegla kar 9 od 11 točk gostujoče ekipe in Konjičanke so se veselile svoje druge zmage v drugem delu tekmovanja. Grosupeljčanke na koncu srečanja lahko žalujejo za kar 28 izgubljenimi žogami (kar 14 več od gostij)
Pri Grosuplju je bila z 22 točkami najbolj učinkovita Tinkara Zoran, Jana Jurečič je prispevala 13 točk. Najbolj razpoložena Konjičanka je bila izjema Tia Tajhar, ki je dosegla 27 točk, Zala Šrot jih je prispevala 16.
Grosuplje bo spet aktivno 6. marca, ko bodo dekleta odigrale zaostalo tekmo 5. kola drugega dela tekmovanja, doma proti Cinkarni Celje, z istim nasprotnikom pa se bodo v prvi naslednji tekmi pomerile tudi Konjičanke 12. marca, v sklopu 7. kola tekmovanja.

MARIBOR : TOSAMA LEDITA 65:75 (22:22, 10:18, 11:21, 22:14)
CELOTNA STATISTIKA
Ekipi sta zadnje medsebojno srečanje odigrali pred samo tremi dnevi, ko so bile Domžalčanke v zaostali tekmi 2. kola drugega dela tekmovanja uspešnejše in zmagale z veliko razliko. Mariborčanke pred srečanjem gotovo niso želele ponoviti bledega vtisa, ki so ga pustile v Domžalah. Ekipi sta bili v prvi četrtini napadalno razpoloženi in na koncu četrtine tudi rezultatsko izenačeni. Nato pa so gostje v dveh naslednjih četrtinah srečanje prelomile v svojo korist, saj so ju dobile skupaj za 18 točk. V zadnji četrtini so Mariborčanke zaigrale sicer bolj in četrtino tudi dobile, a spet pokazale svojo glavno slabost v letošnji sezoni, kjer so sposobne dobro in rezultatsko izenačeno odigrati približno polovico tekem, a to nikakor ni dovolj za več zmag na njihovem kontu. Domžalčanke so imele večjo pomoč igralk s klopi, ki so dosegle 22 točk, mariborske rezervistke pa le 6, prav tako pa so bile gostje boljše v skoku, ki so ga dobile 51:39.
Pri domači ekipi je bil najbolj razpoložen tandem Ksenja Hribljan/Merisa Dautović, ki sta dosegli 20 in 18 točk vsaka, Dautović je k svojim 18 dodala tudi 10 skokov. Pri gostujoči ekipi je bila kot navadno, najboljša strelka Urša Žibert, ki je dosegla 21 točk, Lara Kozina Bubnič pa ji je dobro asistirala s 14 točkami in 10 skoki.
Mariborčanke bodo spet aktivne 5. marca, ko doma v zaostali tekmi 5. kola gostijo Ježico, Domžalčanke pa bodo imele premor kar do 17. marca, ko doma v 10. kolu gostijo Grosuplje.

JEŽICA : CINKARNA CELJE 54:64 (15:19, 7:15, 17:14, 15:16)
CELOTNA STATISTIKA
Pred tekmo v Ljubljani je bilo glavno vprašanje ali se lahko tretjeuvrščena ekipa 1.SKL za ženske enakovredno kosa z aktualnimi državnimi prvakinjami, ki so na Ježico pripotovale z eno samo mislijo, da to tekmo prepričljivo dobijo. V prvi četrtini sta bili ekipi izenačeni, v drugem delu te četrtine so si gostje zagotovile manjšo prednost štirih točk, ki so jo nato do konca polčasa povečale na dvanajst. Za domačo ekipo je bilo problematično obdobje med 11. in 18. minuto, ko niso dosegle niti ene točke. V drugem polčasu so Ježičanke zaigrale bolje a se je skozi celoten drugi del igre razlika gostij gibala med osem in dvanajst točk, domačinke rezultata nikakor niso zmogle preobrniti ali pa se vsaj močno približati in Celjanke so se na koncu veselile nove zmage. V večini statističnih elementov sta bili ekipi dokaj izenačeni, a so gostje prepričljivo dobile skok, to pa je tudi bil eden odločilnih faktorjev, da je zmaga odpotovala v Celje.
Pri domači ekipi se je izkazala Sara Meden, ki je dosegla 20 točk, čeprav ji met za tri točke nikakor ni stekel (0-8), razpoložena je bila tudi Nikolina Delić s 14 točkami. Pri gostjah sta najboljši strelki postali Blaža Čeh s 14 in Mojca Jelenc z 11 točkami.
Ježica bo že v torek, 2. marca odigrala naslednjo tekmo in sicer so bo v mestnem derbiju pomerila z Aksonom Ilirijo, Celjanke pa bodo svoje naslednje srečanje odigrale 6. marca, ko bodo gostovale v Grosuplju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se