Nazaj

V Ligi NBA začetek glasovanja za tekmo zvezd All-Star

20
dec.
2022
  • Ostalo

Ljubljana - V severnoameriški ligi NBA se bo v torek ob 17. uri začelo glasovanje za nastop košarkarjev na tekmi zvezd All-Star. Glasovanje bo trajalo do 21. januarja. Glavni dogodek vikenda All-Star bo v noči z 19. na 20. februar v Salt Lake Cityju. Glasovanje bo mogoče na spletni strani lige ter v aplikaciji.

Vsak od košarkarskih pristašev bo lahko na oba načina glasoval za do deset košarkarjev na dan, po pet iz vsake konference ter po različnih položajih na parketu.

Med glasovanjem bo šest dni mogoče oddati trojne glasove, in sicer 25. decembra, prvi dan novega koledarskega leta ter nato še 6., 13., 16. in 20. januarja.

Prvi peterki bodo po koncu glasovanja določili glasovi navijačev ter igralcev v NBA in predstavnikov medijev. Glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov končnega izida, igralci in mediji pa bodo prispevali po 25 odstotkov. Kapetana obeh ekip bosta košarkarja, ki bosta v glasovanju v obeh konferencah prejela največ glasov.

Liga NBA bo delne rezultate glasovanj predstavila 5., 12. in 19. januarja, razkritje kapetanov in prvih peterk pa bo 26. januarja v posebni oddaji. Rezervisti, ki jih bodo izbrali trenerji v ligi NBA, bodo znani 2. februarja.

V pretekli sezoni je slovenski as Luka Dončić z nekaj več kot 2,7 milijona prejel tretje največje število glasov med branilci v zahodni konferenci za Stephenom Curryjem in Jajem Morantom. Največ glasov, nekaj več kot 9 milijonov, je med vsemi igralci prejel LeBron James, ki ga je moč najti med krilnimi košarkarji in centri.

Na vzhodu sta med krilnimi košarkarji prednjačila Kevin Durant in Giannis Antetokounmpo, med branilci pa DeMar DeRozan.

Dončić je sicer trikrat nastopil na tekmi zvezd All-Star, na dobri poti je tudi v tej sezoni, saj je drugi najboljši strelec lige s povprečjem 32,5 točke na tekmo. Ob tem zvezdnik Dallas Mavericks dosega še 8,3 skoka, 8,6 podaje in 1,6 ukradene žoge na dvoboj v NBA.

Goran Dragić je na glavnem dogodku zvezdnikov lige NBA sodeloval leta 2018. V tej sezoni v dresu Chicago Bulls v slabih 17 minutah na parketu v povprečju dosega 7,8 točke in 3,3 podaje na tekmo.

Edini od treh Slovencev, ki trenutno igrajo v ligi NBA in je še brez nastopa, je Vlatko Čančar. Slednji v svoji četrti sezoni čez lužo letos za Denver v 10,6 minute prispeva 4,2 točke, 1,5 skoka in 0,9 asistence.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se