Nazaj

V Ljubljani potekala redna letna skupščina Košarkarske zveze Slovenije

15
jun.
2022
  • Ostalo

Ljubljana – Na dan zbora moške članske reprezentance je v Ljubljani potekala tudi redna letna skupščina Košarkarske zveze Slovenije. Poleg sprejetja sklepov vseh točk dnevnega reda, so prisotni delegati za dodatnega podpredsednika Košarkarske zveze Slovenije izvolili Gašperja Kromarja.

Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije tako odslej sestavljajo predsednik Matej Erjavec, podpredsedniki Gregor Griljc, Igo Gruden in Gašper Kromar, generalni sekretar Rašo Nesterović ter njegov namestnik in poslovni direktor Aleš Križnar.

Sicer pa so navzoči člani po izvolitvi delovnega predsedstva, verifikacijske komisije, zapisnikarja in dveh overiteljev zapisnika v uvodu najprej potrdili zapisnik zadnje redne letne skupščine, ki je potekala 10. junija lani.

Prav tako je 74 navzočih delegatov potrdilo poročila vseh združenj, organov, častnega razsodišča in komisij, poslovno poročilo, poročilo neodvisnega revizorja ter poročilo nadzornega odbora za leto 2021. Potrjen je tudi finančni načrt za leto 2022, v celoti pa so bili sprejeti tudi predlogi za dopolnitev Registracijskega in Disciplinskega pravilnika ter sprememb statuta Košarkarske zveze Slovenije

Pred skupščino so se na 58. redni seji, zadnji pred poletjem, sestali tudi člani Izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije. Potrdili so spremembe Tekmovalnih propozicij v vseh tekmovanjih, modifikacijo FIBA pravil košarkarske igre, liste tehničnih komisarjev za prihodnjo tekmovalno sezono ter sprejeli tekmovalni koledar za sezono 2022/2023. Le ta se bo s prvim kolom državnega prvenstva začela predvidoma 1. oktobra, tradicionalni uvod pa bo tekma Superpokala, ki bo tokrat na sporedu po zaključku evropskega prvenstva, na Dan slovenskega športa 23. septembra. Ob tem so člani IO KZS pooblastili Tekmovalno komisijo, da po prejemu manjkajočih koledarjev mednarodnih tekmovanj in v primeru morebitnega usklajevanja dokončno oblikuje koledar tekmovanj za prihajajočo sezono.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se