Nazaj

V juniju se obeta 4. sezona mednarodnega tekmovanja za fante in dekleta

20
feb.
2019
  • Mlajše kategorije

Meseca junija bodo nedelje košarkarsko obarvane za fante U15 in dekleta U16. Košarkarska zveza Slovenije že več let uspešno sodeluje z regionalno košarkarsko zvezo Furlanije - Julijske krajine ter košarkarsko zvezo hrvaške Istre, s katerimi sodeluje pri projektu regionalnega mednarodnega tekmovanja. Letos bo na sporedu 4. sezona, k sodelovanju pa smo letos povabili tudi bližnje klube iz Avstrije.
Foto: FIP

Mednarodno tekmovanje bo letos namenjeno dekletom rojenim med 2003 - 2005 ter fantom rojenim med 2004 in 2006. Vsaka od ekip bo predvidoma odigrala tri oziroma štiri turnirje. Turnirski sistem lige se bo za dekleta začel 26. maja in končal 16. junija, za fante pa se bo začel 2. in končal 23. junija. Ekipe se bodo lahko v tekmovanje prijavile marca, ko bo objavljen razpis tudi za nastope ekip v državnem prvenstvu.

Letošnjo sezono lige bomo zaključili s skupnim dogodkom, ki bo predvidoma potekal 23. junija in v sklopu katerega bo za sodelujoče trenerje tudi trenerski seminar z vrhunskima mednarodnima predavateljema - selektorjem slovenske članske reprezentance Radom Trifunovićem in Bogdanom Tanjevićem.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se