Nazaj

V soboto na Vranskem zaključek regionalne košarkarske lige na vozičkih

11
maj
2022
  • Ostalo

Ljubljana - S turnirjem na Vranskem se v soboto končuje 14. sezona regionalne košarkarske lige na vozičkih, kjer tekmujejo najboljše ekipe iz regije in se merijo za naslov prvaka. Tekmovanje vodi in organizira Zveza paraplegikov Slovenije. V tej sezoni v ligi tekmujejo ekipe iz Srbije, Hrvaške, Slovenije in prvič tudi iz Črne gore.
Foto: DP

Tekmovanje poteka turnirsko, dosedaj so turnirje v tej sezoni gostili Beograd, Zadar, Podgorica in Zagreb. Zadnji turnir bo v Sloveniji na Vranskem, kjer ima svojo bazo naša moška košarkarska reprezentanca. Na vseh petih turnirjih ekipe igrajo tekme, prvak pa bo na koncu moštvo, ki bo na tekmah zbral največ točk, vsaka ekipa pa bo v sezoni odigrala po deset tekem.

Omenjene tekme na Vranskem bodo za vse igralce in trenerje tudi super test pred skorajšnjim evropskim prvenstvom divizije B in divizije C, tekmovanje bo prihodnji mesec gostilo Sarajevo.

Spored turnirja:
ob 10.00: ParaSport Slovenija – KKK Singidunum Crvena zvezda
ob 11.45: KKI Zagreb – KK OSI Paramont
ob 13.30: KK OSI Paramont – KKK Singidunum Crvena zvezda
ob 15.15: Parasport Slovenia – KKI Zagreb

''Štirinajsta tekmovalna sezona se približuje h koncu. Zato se nekako že dela pregled skozi sezono, ko je bila s petimi ekipami zelo dobro izpeljana. Za to se moram zahvaliti vodstvom ekip za izredno dobro pripravljena tekmovanja. Še posebej pa bi pohvalil novo ekipo OSI Paramont iz Črne Gore, ki je prvič v našem krogu in je odlično pripravila tekmovanje v Podgorici. Seveda pa so pogledi vodstva lige že v prihodnost, ko bomo za dobrobit košarke na vozičkih naredili  še večji preskok k še kvalitetnejši naši ligi'', pred začetkom turnirja pove vodja lige Gregor Gračner.

Kaj pravi pogled na lestvico? V vodstvu so Zagrebčani, ki so edini še neporaženi v letošnji sezoni. Za vrat jih diha ParaSport Slovenia, ki je edini poraz (47:61) doživela prav proti Zagrebčanom minuli mesec. Ob takem nadaljevanju je pričakovati, da ravno zadnja tekma med vodilnima ekipama odločala o prvaku lige.

Lestvica po 4. krogu:
1. KKI Zagreb 12 (6 tekem, 6 zmag, 0 porazov)
2. Parasport Slovenia 11 (6 zmag, 5 zmag, 1 poraz)
3. KKOI Zadar 9 (8 tekem, 1 zmaga, 7 porazov)
4. KK OSI Paramont 8 (6 tekem, 2 zmagi, 4 porazi)
5. KKK Singidunumu Crvena zvezda 8 (6 tekem, 2 zmagi, 4 porazi)

Lestvica strelcev:
1. Ademir Demirović (KKI Zagreb) 123
2. Haris Kuduzović (ParaSport Slovenia) 99
3. Danilo Kamenik (ParaSport Slovenia) 81
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se