Nazaj

V zaostalih tekmah 6. in 9. kola 1.SKL za ženske zmagi Domžalčank in Kranjčank

01
dec.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V 1.SKL za ženske sta se danes odigrali dve zaostali tekmi. V tekmi 6. kola so v zanimivi končnici zmagale igralke Jasmina sport Ledite, na derbiju med ekipama Triglava in Ježice, pa so po boljši igri v drugem polčasu zmagale Kranjčanke. V tem tednu se bo odigralo še celotno 11. kolo.

1. SKL ZA ŽENSKE
6. kolo
Torek, 1. december


JASMIN SPORT LEDITA : GROSUPLJE 71:68 (13:16, 22:23, 14:10, 22:19)
CELOTNA STATISTIKA
V Domžalah sta se v zaostali tekmi 6. kola v 1. SKL za ženske sestali ekipi, ki sta do te tekme obe imeli po dve zmagi. Glede na prikazano v dosedanjem delu prvenstva, sta bili ekipi dokaj izenačeni in tako je tudi potekalo celotno srečanje. Nobena ekipa si ni priigrala večje razlike in tekma je bila odločena v sami končnici. Jasmin sport Ledita je na tekmi vodila največ za 7 točk, Grosuplje pa za 4, o zmagovalcu pa je odločila zadnja minuta in zbranost pri izvajanju prostih metov (v zadnjih devetih sekundah sta ekipi izvajali skupaj kar 7 prostih metov). Domačinke so tekmo zmagale zaradi določenih malenkosti, ki so bile viden v sami statistiki tekme, saj so veliko bolje metale za dve točki (61%) od gostij (41%), dosegle pa so tudi 6 točk več pri metih iz rakete.
Pri domači ekipi je bila spet najboljša strelka Urša Žibert, ki je dosegla 19 točk in devetkrat tudi uspešno podala, Lara Kozina Bubnič pa je 11 točkam dodala 9 skokov. Najboljša strelka gostij je bila Eva Stefanoska, ki je dosegla 14 točk, Nika Kodelja jih je dodala 12.
Igralke Jasmina sport Ledite bodo igrale zopet v soboto, 5. decembra, ko v 11. kolu gostujejo v Slovenskih Konjicah, Grosuplje pa bo isti dan gostovalo v Ljubljani, pri Akson Iliriji.

1. SKL ZA ŽENSKE
9. kolo
Torek, 1. december


TRIGLAV : JEŽICA 58:56 (7:19, 10:9, 21:15, 20:13)
CELOTNA STATISTIKA
V derbiju dveh ekip, ki sta imeli do zdaj vsaka po le en poraz v 1.SKL za ženske, je bilo pričakovati zelo izenačeno srečanje. Na koncu je bil rezultat dokaj izenačen, a šele po manjšem preobratu Triglava v drugem polčasu, saj so v prvem Ježičanke, po dobri igri predvsem v prvi četrtini, ko igralke Triglava pet minut niso dosegle niti točke, vodile že za 11 točk. Na tekmi, kjer je trener Triglava v igro poslal le 7 igralk in kjer so večino točk dosegle članice prvih peterk (Triglav 50, Ježica 52), pri obeh ekipah nismo videli preveč učinkovite igre v napadu, a to gre pripisati karakterju derbija. V drugem polčasu so Triglavanke prikazale boljšo igro in vztrajno lovile Ljubljančanke, od trenutka, ko so jih rezultatsko ujele, pa se je pričel boj za vsako žogo in vsako točko. V tem boju je zmaga ostala v Kranju. Domača ekipa je tudi dobila bitko pod košema, saj je imela 11 skokov več od gostij (44:33).
Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Rebeka Abramovič, ki je dosegla 15 točk, pomagala pa ji je tudi izkušena Katja Kotnik, ki je dosegla 13 točk ter ujela še 9 odbitih žog. Pri gostjah je bila najbolj učinkovita Ana Šarić, ki je dosegla 15 točk, Sara Meden pa je dosegla točko manj.
Ekipa Triglava bo aktivna spet v soboto, 5. decembra, ko bo gostovala v Mariboru, Ježico pa isti dan čaka še en derbi v prvenstvu, saj bo gostovala pri Cinkarni Celje.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se