Nazaj

Vlatko Čančar v NBA

03
avg.
2019
  • Člani

Ljubljana - Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je nov član moštva Denver Nuggets. Vodstvo ameriškega kluba je sporočilo, da je z 22-letnim Čančarjem sklenilo večletno pogodbo.


Denver na svoji spletni strani ni razkril podrobnosti sodelovanja s slovenskim krilnim centrom, zapisali so le, da so sklenili večletno pogodbo. V Denverju so mu namenili dres s številko 31, Vlatko pa je tako že enajsti Slovenec, ki bo igral v elitni košarkarski ligi NBA. 

Delodajalce v NBA je prepričal z nastopi na poletnih pripravljalnih tekmah v dresu te ekipe, ko je na štirih tekmah v povprečju dosegal po 8,8 točke, 4,3 skoka in 2,3 podaje. V poletni ligi je za to ekipo sicer sodeloval že lani, a takrat nazadnje ni dobil ponudbe. 

V Evropi je Čančar nazadnje igral za San Pablo Burgos v Španiji, še prej pa za Mega Bemax v ligi Aba in tri sezone tudi za Union Olimpijo. Denver ga je izbral na naboru NBA leta 2017 kot 49. igralca.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se