Nazaj

Vse je nared za petkov filmski spektakel v Stožicah

02
jun.
2022
  • Ostalo

Ljubljana  - Le še nekaj kozmetičnih popravkov in Arena Stožice se bo za en dan spremenila v največjo kino dvorano v Sloveniji, ki bo gostila spektakularno Telemach premiero dokumentarnega filma ''2017''. Obiskovalce bo pričakalo filmsko platno v dimenzijah 21 x 11 metrov in verjamemo, da bodo številni ljubitelji športa in dobrega filma deležni nepozabne izkušnje. Nekaj vstopnic za večerno slavnostno premiero, ki se bo začela ob 20. uri, je po ceni 10 € še na voljo na prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Na petkovi Telemach premieri bomo priča celodnevnemu športno-kulturnemu prazniku. V dopoldanskem času bo Stožice zasedlo več kot 3500 osnovnošolcev in srednješolcev, ki bodo poleg ogleda filma deležni dodatnih aktivnosti. Od vodenega ogleda športnega parka Stožice in razstave slovenskih zgodovinskih športnih dosežkov, do nekaj košarkarskih preizkušenj v ''živo'', ki jih bodo spremljale v okolici dvorane. Med drugim se bodo lahko fotografirali tudi s pokalom, ki ga je #mojtim osvojil leta 2017 v Carigradu.

Večerna projekcija filma, ki se bo začela ob 20. uri je namenjena širši publiki. Športni navdušenci in ljubitelji dobrega filma bodo priča edinstvenemu dogodku, ki bo uspel združiti kulturo in šport v čudovitem doživetju. Živahno dogajanje s številnimi že omenjenimi aktivnostmi v navijaški coni pred dvorano Stožice se bo začelo ob 18. uri. Obiskovalce naprošamo, da se na dogodek odpravijo pravočasno, vrata dvorane se bodo sicer odprla ob 19. uri.

Tako dopoldanske, kot popoldanske filmske projekcije, ki ju bo povezoval izjemni dramski igralec, pevec in imitator Klemen Slakonja, se bodo udeležili nekateri člani reprezentance evropskih prvakov, ki bodo pozdravili obiskovalce. Za ogled Telemach večerne premiere s spremljevalnim programom in posebnimi presenečenji je natisnjenih že blizu 4000 vstopnic. Nekaj sto jih je po ceni 10 € še na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

POVEZAVA DO NAKUPA VSTOPNIC ZA TELEMACH PREMIERO FILMA ''2017''

Dokumentarni film ''2017'' obnavlja zgodbo z Evropskega prvenstva v košarki v Carigradu z besedami vseh dvanajstih igralcev, selektorja in njegovega trenerskega štaba ter vodstva reprezentance. Povzemajo jo tako, kot so jo doživljali sami, zato je precej drugačna od tiste, ki jo poznamo navijači, velikokrat pa bolj kot besede govorijo čustva, ki so se prebudila v pripovedovalcih.

Naslov evropskih prvakov v košarki iz leta 2017 je nedvomno največji uspeh v zgodovini slovenskega ekipnega športa, ki je za mnoge prišel nenadejano. Doseglo ga je namreč moštvo s številnimi neznankami. Od mladega osemnajstletnega upa, ki je prvič oblekel reprezentančni dres do novega selektorja. V uspeh so na trenutke dvomili celo najzvestejši navijači, Košarkarska zveza Slovenije pa se je ves čas zavedala, da smo priča nečemu izjemnemu.
 
Ta fantastičen uspeh si vsekakor zasluži tudi ''dokument'' v obliki filma, ki pa ni le povzetek in razkrije mnogo več kot le športno zgodbo. 2017 je tudi zgodba o ekipi, kolektivnem duhu in moči skupnosti, ki je v času vedno večjega individualizma, tako v športu kot v širši družbi, še kako pomembna in aktualna.

VEČ O DOKUMENTARNEM FILMU ''2017''
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se