Nazaj

Z delom pričela dekliška reprezentanca do 18 let

29
jun.
2022
  • Dekleta U18

Slovenj Gradec – Slovensko dekliško reprezentanco do 18 let med 30. julijem in 7. avgustom čaka nastop na evropskem prvenstvu divizije B v bolgarski Sofiji. Slovenke se bodo v skupinskem delu pomerile z Ukrajino, Bolgarijo in Estonijo.

DEKLETA DO 18 LET – EVROPSKO PRVENSTVO DIVIZIJE B
Sofija, Bolgarija – od 30. julija do 7. avgusta 2022
SKUPINA A: Hrvaška, Portugalska, Velika Britanija, Luksemburg, Severna Makedonija
SKUPINA B: SLOVENIJA, Ukrajina, Bolgarija, Estonija
SKUPINA C: Nizozemska, Slovaška, Islandija, Norveška
SKUPINA D: Srbija, Irska, Romunija, Avstrija, Danska

Na reprezentančnem spisku je trenutno enajst košarkaric, uvodnega treninga pa se je udeležilo osem deklet: Sara Sambolić (Akson Ilirija), Zoja Vilfan (Ledita), Ana Nuša Anžić (Cinkarna Celje), Eva Zoja Dolanc (Ledita),  Mia Žekš (Maribor), Nina Stavrov (Triglav) Tinkara Prelog (Akson Ilirija) in Jite Sophia Gbemuotor (Cinkarna Celje). Hana Sambolić (Akson Ilirija) in Tina Tomšič (Maribor) sta zaenkrat odstotni zaradi bolezni, v četrtek pa se ekipi priključi Žana Žorž (Akson Ilirija). Ekipa bo v popolni zasedbi vadila teden dni pred odhodom na prvenstvo, ko se bo reprezentanci priključilo pet deklet iz reprezentance do 17 let ter Zala Šrot, ki je trenutno z reprezentanco do 20 let.

Selektor reprezentance je Ernest Novak, njegovi pomočniki Jan Bezica, Uroš Majcen in Maja Percan, trener za telesno pripravo in maser Žane Bortek, zdravnik dr. Jure Sotler in vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij Mirko Jurjavčič. Do odhoda na prvenstvo bo reprezentanca odigrala štiri pripravljalne tekme.

PODSTRAN DEKLIŠKE REPREZENTANCE DO 18 LET
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se