Nazaj

ŽU13: Ježica do naslova državnih prvakinj!

24
mar.
2018
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - Dvorana Gimnazije Bežigrad je v soboto gostila najboljše ekipe v kategoriji deklet do 13 let. V finalu je ekipa Ježice A premagala Triglav, na obračunu za tretje mesto so Konjice ugnale Felix Zasavje. Pred tem so bile Ježičanke v polfinalu boljše od Konjic, Triglav pa od Felix Zasavja. MVP zaključnega turnirja je postala Zoja Štirn (Triglav).

ZAKLJUČNI BILTEN TEKMOVANJA

ZAKLJUČNI TURNIR DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA DEKLETA U13

Dvorana Gimnazije Bežigrad, Ljubljana

MVP zaključnega turnirja: Zoja Štirn (Triglav)
Najboljša peterka turnirja: Kim Žibert (Felix Zasavje), Alja Sodin (Konjice), Zoja Štirn (Triglav), Alina Žitek (Ježica), Sara Jerman (Ježica)
Najboljša strelka turnirja: Zoja Štirn (47)
Najboljša podajalka turnirja: Ajša Sivka (7)
Najboljša skakalka turnirja: Zoja Štirn (19)


FINALE:
Sobota, 24. marec:
JEŽICA A : TRIGLAV 47:32 (18:9, 6:13, 10:2, 13:8)

Marolt (7 skokov), Jerman in Lazarević po 8; Štirn 19 (6 skokov), Hendrickx in Zlatkov po 3.

STATISTIKA

V velikem finalu državnega prvenstva za dekleta do 13 let je na ponovitvi Mini pokala deklet Ježica A ugnala Triglav in tako osvojila naslov najboljših v državi. Triglav je zasedel končno drugo mesto, Konjice tretje, Felix Zasavje pa je tekmovanje sklenil na četrtem mestu.

Finale je bilo odločeno v drugem polčasu. Prvo četrtino so z 18:9 dobile Ljubljančanke, do polčasa so se Kranjčanke približale na vsega dve točki zaostanka (24:22).

V drugih dvajsetih minutah so bile Ježičanke razred zase, odlično so odigrale predvsem v obrambi, saj je Triglav v drugem polčasu dosegel le 10 točk. Prednost Ježičank se je tako do konca srečanja le še povečevala, na koncu pa so ljubljanske košarkarice slavile zmago z 47:32. Ježičanke so imeli boljši odstotek zadetih metov iz igre, bile so boljše tudi v skoku.

Pri zmagovalkah so bile Manca Marolt, Sara Jerman in Elena Lazarović najboljše strelke, saj so vse dosegle po 8 točk. Pri Triglavu je bila tako kot v polfinalu najučinkovitejša Zoja Štirn, ki je zabeležila 19 točk.

Izjavi po finalnem turnirju:

Luka Trpin, trener Ježice:
"Čestitam svojim dekletom za lep uspeh ter čestitke ostalim klubom za dosežena mesta, predvsem pa želim vsem dekletom veliko sreče in uspeha pri igranju v višjih starostnih kategorijah."

Andraž Vončina, trener Triglava:
"Čestitke puncam za zelo uspešno sezono in osvojeno drugo mesto. Za nami je odlična sezona, kjer smo pokazali, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi. Če bodo punce še naprej tako vneto trenirale, jih čaka lepa prihodnost. Čestitke tudi Ježici za osvojen naslov in za dobro postavljeno consko obrambo na obeh straneh igrišča. Na koncu bi se rad zahvalil tudi vsem staršem, celotnemu strokovnemu štabu za podporo in upravi kluba."

TEKMA ZA 3. MESTO:
Sobota, 24. marec:
KONJICE : FELIX ZASAVJE 82:57 (19:33, 24:7, 23:5, 16:12)
Sodin 21, Sivka 17 (5 skokov, 5 podaj, 5 prid. žog), Odreitz in Pozeb (11 skokov) po 10; Žibert 25 (6 skokov, 6 prid. žog), Bartelme 20 (5 podaj), Mejač 6.

STATISTIKA

Na obračunu za tretje mesto so Konjice ugnale Felix Zasavje. Konjičanke so tako državno prvenstvo sklenile z bronastim odličjem, Zasavke so osvojile končno četrto mesto.

Košarkarice Felix Zasavja so odlično odprle svojo drugo tekmo na zaključnem turnirju. V prvi četrtini so dosegle kar 33 točk, Konjičanke so jih zmogle 19. Košarkarice Konjic so v drugih desetih minutah strnile svoje vrste v obrambi in so svojim nasprotnicam dovolile le sedem točk, kar jim je omogočilo preboj v vodstvo ob najdaljšem odmoru na srečanju (43:40).

Konjičanke so v drugem polčasu stopile na plin in stopnjevale prednost do konca obračuna. Zasavke so v drugih 20 minutah dosegle le 17 točk, kar je pomenilo končno zmago Konjičank z 82:57.

Za zmagovalno ekipo je Alja Sodin prispevala 21 točk, Kim Žibert je za Felix Zasavje dosegla 25 točk.

Izjavi po finalnem turnirju:

Robert Matevžič, trener Konjic:
"Čestitam mojim dekletom za res odlično sezono, ki smo jo kronali z dvema medaljama. Zahvalil bi se igralkam za trud na treningu, staršem za podporo ter celotnemu trenerskemu štabu za pomoč, še posebej Blažu, ki je odlično pomagal pri razvoju igralk. S to ekipo je bil letos užitek delati, saj delujejo kot eno na igrišču in izven igrišča, zato sem na njih izredno ponosen. Želim si, da v tej smeri nadaljujejo ter se še naprej tako dobro košarkarsko in osebnostno razvijajo. Hvala vsem za super sezono."

Marko Bučalič, trener Felix Zasavja:
"Polfinalno tekmo smo odigrali zelo dobro, na koncu nam je zmanjkalo malo športne sreče za zmago. V tekmi za tretje mesto nam je zmanjkalo energije, da bi se odločneje zoperstavili nasprotnicam. Čestitke vsem ekipam za prikazano igro na turnirju."

 

POLFINALE 1:
Sobota, 24. marec:
JEŽICA A : KONJICE 53:47 (16:6, 16:17, 11:6, 10:18)
Žitek 13, Halilovič 8 (5 skokov), Jerman in Debevec po 6; Sivka 14, Pozeb (5 skokov) in Sodin (5 skokov) po 10.

STATISTIKA

Zmagovalke Mini pokala deklet so se z zmago proti Konjicam uvrstile v finale državnega prvenstva za dekleta do 13 let. Konjičanke se bodo na tekmi za tretje mesto pomerile s Felix Zasavjem.

Ljubljančanke so bile boljše v prvi in tretji četrtini, Konjičankam pa sta pripadli preostali dve četrtini. Ljubljančanke so tekmo odprle z 10:0 in s takšno prednostjo tudi zaključile prvo četrtino. Sredi druge četrtine so Ježičanke vodile tudi z 21 točkami naskoka, vendar so se Konjičanke uspele vrniti v igro.

Minuto do konca tekme so se varovanke Roberta Matevžiča približale na šest točk zaostanka, po dobri igri v obrambi pa imele priložnost, da razliko še zmanjšajo. Ježičanke so strnile svoje vrste, obranile prednost in se veselile uvrstitve v finale.

Najboljša strelka tekme je bila košarkarica Konjic Ajša Sivka, ki je dosegla 14 točk, pri domačinkah je Alina Žitek dosegla 13 točk.
 

POLFINALE 2:
Sobota, 24. marec:
TRIGLAV : FELIX ZASAVJE 42:40 (2:24, 28:1, 2:6, 10:9)

Štirn 28 (13 skokov), Germ 7, Kristan 4 (9 skokov); Bartelme 18 (7 skokov), Žibert 13, Mejač 3.

STATISTIKA

Triglav je postal druga ekipa, ki se je uvrstila v finale državnega prvenstva za dekleta do 13 let. V drugem polfinalu so Triglavanke po napetem boju ugnale košarkarice Felix Zasavja.

Srečanje so odlično odprle Zasavke, ki so prvo četrtino dobile s 24:2. V drugih desetih minutah pa se je slika obrnila, saj so Triglavanke z izidom 28:1 izničile visoko prednost Felix Zasavja in se na najdaljši odmor odpravile s prednostjo petih točk (30:25).

V drugem polčasu so gledalci spremljali izjemno izenačen obračun, ki so ga v zadnji četrtini Triglavanke prevesile na svojo stran. Minuto in pol do konca obračuna je zmago Triglava z enim zadetim prostim metom potrdila Zoja Štirn, ki je bila prva igralka drugega polfinalnega obračuna. Na koncu je Triglav zmagal z 42:40.

Že omenjena Zoja Štirn je za Triglav dosegla 28 točk, pobrala je 13 odbitih žog. Lea Bartelme je za Felix Zasavje zabeležila 18 točk in 7 skokov.

BILTEN TEKMOVANJA

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se