Nazaj

Začenja se košarkarski ples pod obroči 2. SKL

05
okt.
2018
  • 2. SKL

Ljubljana - Z derbijem med Termami Olimia Podčetrtkom in Celjem se v petek začenja 2. SKL. Prvih osem ekip se bo po rednem delu uvrstilo v četrtfinale, preostale štiri pa se bodo borile za obstanek.
Avtor: KZS/Lenart

2. SKL:

1. KOLO:

Petek, 5. oktober, ob 20.30:
TERME OLIMIA PODČETRTEK : CELJE

Sobota, 6. oktober, ob 19.00:
HRASTNIK : PORTOROŽ

Sobota, 6. oktober, ob 19.00:
MESARIJA PRUNK SEŽANA : PLAMA PUR

Nedelja, 7. oktober, ob 19.00:
BRINOX MEDVODE : ŽOLTASTI TROTI

Sreda, 17. oktober, ob 21.00:
GROSUPLJE : LTH CASTINGS

Sreda, 7. november:
ECE TRIGLAV : PARKLJI

NAPOVEDI TRENERJEV:

BRINOX MEDVODE
Prišli: Andraž Burja (Janče), Jure Mišič (Postojna), Stefan Tovilović (Šenčur GGD), Kevin Alexander Podpečan (Parklji).
Odšli: Peter Bradač (Globus), Matej Cenčič (Tolmin), Luka Snoj (Grosuplje), Žan Đogić (Postojna), Lovro Fižuleto, Edis Mahmutović, Grega Kajnih, Nikola Vračevič (Ljubljana).
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 9. mesto (2. SKL)
Izjava trenerja Andreja Božiča pred začetkom sezone:
"Na novo sezono smo dobro pripravljeni, vsekakor pa je naš osrednji cilj, da se izognemo mestom, ki vodijo v ligo za obstanek. Upamo, da nas bo spremljalo malo poškodb in tudi vsem ostalim klubom želim veliko sreče."

CELJE
Prišli: Ivan Držić (Hopsi Polzela), Andraž Stropnik (Hopsi Polzela), Jimmie Lee Hunt (Levski Sofija), Adrijan Hrušovar (Keleja), Salih Nuhanović (Inter Bratislava), Jan Rizman (Šentjur).
Odšli: Matej Krušič (Šentjur), Ilija Zolotič (AKK Branik), Tim Tomažič (Tenerife), Matic Perger (Vojnik), Matej Franko (Modena). 
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 4. mesto (2. SKL)
Izjava trenerja Robija Ribežla pred začetkom sezone:
"V sezono vstopamo z visokimi pričakovanji. Ekipa je sestavljena iz izkušenih igralcev ter mladih perspektivnih. Upam na čim manj poškodb in čim več dobre igre."

ECE TRIGLAV
Prišli: Tomo Čajič (Grosuplje), Mensud Julević (Villach Raiders), Jure Samec (Vojnik), Anže Vinazza (Grosuplje).
Odšli: Jure Gabrovšek, Žan Hribar, Matija Vravnik (LTH Castings), Luka Mežan, Tim Nograšek (Stražišče - posoja), Luka Vujić (Stražišče - posoja), Želimir Zagorac.
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 5. mesto (2. SKL)
Izjava trenerja Tomaža Farkta pred začetkom sezone:
"Zelo smo zadovoljni s sestavo ekipe, zato se že veselimo začetka sezone. Imamo odlično zmes izkušenj in mladosti, s katero želimo prikazati moderno igro, ki bo privabila kranjske košarkarske navdušence. Verjamemo, da imamo ekipo za zgornji del oziroma vrh našega tekmovanja, zato nam tekmovalnih ambicij nikakor ne primanjkuje. Kot je značilno za naš klub bomo poleg dobrega rezultata poskušali razviti ter predvsem uveljaviti tudi igralce iz mladinskega pogona."

GROSUPLJE
Prišli: Jernej Andolšek Heine (Petrol Olimpija - posoja), Žiga Likar (Petrol Olimpija), Aljaž Marinč (Petrol Olimpija - posoja), Rok Savič (Globus - posoja), Luka Snoj (Brinox Medvode), Nikolas Šuša (MBC Junior Sixers).
Odšli: Peter Košir (Ljubljana), Milan Kovačevič, Aleš Kunc, Benjamin Međič (Postojna), Matej Sušec, Matija Trampuš (Mesarija Prunk Sežana), Anže Vinazza (ECE Triglav).
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 10. mesto (2. SKL)
Izjava trenerja Petra Hojča pred začetkom sezone:
"Že drugo sezono zapored se v tekmovanje podajamo z izredno mlado ekipo, saj premoremo samo enega igralca, starejšega od 22 let. Zavedamo se, kaj to pomeni, na kakšen način moramo igrati, ter tako optimistično gledamo na začetek sezone. Vzponi in padci se bodo zagotovo dogajali, želimo pa jih manj kot minulo sezono, saj je za nami eno leto dragocenih izkušenj, katere bomo poizkušali unovčiti. Na domače tekme tako vabimo čim več gledalcev, katere bomo razveseljevali z borbeno in atraktivno igro."

HRASTNIK
Prišli: Marko Čergič (LTH Castings), Žiga Debelak (Šentjur-posoja), Luka Grivec (Rudar), Davor Pečovnik (Celje).
Odšli: Sergej Ašič, Alen Hasanović, Staš Kaljdžiski (Terme Olimia Podčetrtek), Žan Kellner, Jan Kellner (Zlatorog), Anže Pavliha.
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 2. mesto (3. SKL)
Izjava trenerja Blaža Berganta pred začetkom sezone:
"Vsi skupaj že komaj čakamo na začetek sezone, kjer smo si postavili cilj uvrstiti se vsaj v četrtfinale. Ekipo smo dopolnili s tremi novinci - Čergićem, Pečovnikom in Debelakom, ki so pokrili najbolj podhranjena igralna mesta. Povprečna starost ekipe je dobrih 22 let, ob dveh izkušenih igralcih, Ovniku in Godiclju, se bodo mladi igralci imeli možnost dokazati in napredovati. Zasavje je tako spet končno dobilo drugoligaša, vse ljubitelje košarke pa že vabim na prvo prvenstveno tekmo proti Portorožu. S fanti smo trdno odločeni, da bomo vsako tekmo dali vse od sebe ter da bomo šli proti vsakemu nasprotniku na zmago."

LTH CASTINGS:
Prišli: Matic Vesel (Helios Suns), Urban Oman (Helios Suns), Luka Kureš (Ljubljana), Martin Jakovina (Pivka), Vid Mehle (Slovan), Bine Prepelič (Helios Suns - posoja), Matija Vravnik (ECE Triglav).
Odšli: Marko Čergič (Hrastnik), Jan Strmčnik (Šentjur), Matevž Mlakar (Petrol Olimpija), David Kralj (Petrol Olimpija), Jernej Mihalič, Jan Dornik (Loyola University Maryland).
Uvrstitev v sezoni 2917/18: 3. mesto (2. SKL)
Izjava trenerja Jake Hladnika:
"Tako kot v prejšnji, bomo tudi v tej sezono vstopili z izjemno mlado ekipo. Za nekaj igralcev bo to celo prva sezona v članski konkurenci. Na žalost nam je že na začetku sezone sreča obrnila hrbet, saj zaradi bolezni in poškodb treniramo oslabljeni. Kljub vsemu verjamem, da bodo fantje tekom sezone pokazali svoj pravi obraz in pripomogli k dobrim rezultatom. Cilj je obstanek v 2. SKL, kar fantje potrebujejo pa je predvsem čas."

MESARIJA PRUNK SEŽANA
Prišli: Niko Bačvič (Radenska Creativ), Gašper Jordan Rojko (Šentjur), Matija Trampuš (Grosuplje), Nik Kučej (Ježica), Robert Abramovič (Koš Celovec).
Odšli: Shaquille Duncan (Bankog Tigers), Miha Brundula, Dejan Milašinović (Terme Olimia Podčetrtek), Matic Sirnik (Worthersee Piraten), Matic Urbas (Parklji), Vito Furlan, Kristjan Stepančič.
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 2. mesto (2. SKL)
Izjava trenerja Teddya Delača pred začetkom sezone:
"Glede na to, da je ekipa popolnoma nova, pričakujem precej pestro in zanimivo sezono polno izzivov tako za mene kot tudi za igralce. Trudili se bomo, da prikažemo hitro in atraktivno košarko polno energije ter da se čim bolj približamo prvoligašem po energiji in načinu igre. Zastavili smo si visoke cilje, ker se želimo boriti za sam vrh lestvice. Upam, da se bo sezona končala brez poškodb in da se bomo na koncu vsi skupaj veselili napredka igralcev in rezultata kluba."

PARKLJI
Prišli: Miha Blatnik (Vrani Vransko), Gregor Brecelj (Ajdovščina), Maj Dušanič (Slovan), Fin Lucu Dražovič (Petrol Olimpija), Matic Urbas (Mesarija Prunk Sežana).
Odšli: Tilen Čenčič, Samo Gaberšek, Patrik Kličič, Aljaž Korošec, Dan Osrečki, Stefan Radosavljević, Kevin Alexander Podpečan (Medvode), Dejan Mlakar (Litija).
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 7. mesto (2. SKL)
Izjava trenerja Nejca Kobala pred začetkom sezone:
"Po dveh mesecih priprav že nestrpno pričakujemo prve tekme. V sezono vstopamo dobro pripravljeni, mladi igralci, ki so se lani razvijali ob izkušenejših soigralcih, bodo letos že prevzemali vlogo nosilcev igre. Drugoligaške ekipe so letos po večini sestavljene iz izkušenejših košarkarjev, tako da nam zagotovo ne bo lahko, a bomo na vsaki izmed tekem poskusili pokazati najboljšo igro in presenetiti nasprotnike."

PLAMA PUR
Prišla: Grega Sajevic (Šenčur GGD), David Ferenčić (Kvarner).
Odšla: Tjaž Hadalin (Rosa Vrhnika), Uroš Jenko. 
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 8. mesto (2. SKL)
Izjava trenerja Roka Dežmana pred začetkom sezone:
"Po napornih pripravah ze nestrpno pričakujemo sobotni derbi. Odigrali smo kar nekaj pripravljalnih tekem, na katerih smo prikazali solidne predstave, ki nam kažejo da smo na pravi poti. V začetek lige vstopamo dobro pripravljeni in z veliko želje po zmagah, kar želimo dokazati že na prvi tekmi v Sežani."

PORTOROŽ
Prišli: Jaka Drenik (Mesarija Prunk Sežana), Enej Miklavčič (Zlatorog), Matija Radanovič (Terme Olimia Podčetrtek), Martin Plahuta (Koš Koper), Teo Matej Klepač.
Odšli: Adin Kavgić (Trieste), Vadym Prokopenko (Dnipro), Luka Rožanc (Sixt Primorska), Max Adam Starman (Postojna), Martin Pišot, Jurij Pišot (Koš Koper), Alen Katonar, Keni Hvalec, Luka Cvetičanin, Rafael Baldassi, Leon Antonič.
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 6. mesto v 2. SKL
Izjava trenerja Predraga Mušickega pred začetkom sezone:
"S pripravami na novo sezono smo začeli dva tedna kasneje kot ostale ekipe. Naš cilj je, da sezono zaključimo na osmem mestu ter se tako izognemo ligi za obstanek. Na vsaki tekmi se bomo trudili, da bomo igrali lepo in atraktivno košarko."

TERME OLIMIA PODČETRTEK
Prišli: Dejan Milašinović (Mesarija Prunk Sežana), Gašper Sevšek (Konjice), Rade Lisica (Lastovka), Luka Lupše (Šentjur), Staš Kalajdžiski (Hrastnik).
Odšli: Jernej Pešič (Bistrica), Matija Radanovič (Portorož), Sedin Karavdić.
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 1. mesto v 2. SKL
Izjava trenerja Davorja Brečka pred začetkom sezone:
"Vsi se že veselimo začetka sezone. Že v prvem krogu nam prihaja v goste ekipa Celja, ki se je pred sezono znatno okrepila. Jutri pričakujem od mojih fantov, da se bodo borili do zadnje minute in za vsako žogo, ter pustili srce na igrišču. Povabil bi tudi vse navijače, da nas pridejo podpret v čim večjem številu."

TROTI
Prišli: Domen Janc (Škrljevo), Nejc Šmajdek (Krka), Rok Vidrih (Krka), Lan Lopatič (Krka), Martin Mežan (Kolpa Črnomelj).
Odšli: Matic Janc, Alen Kovač, Luka Medle, Tadej Mihalič, Nejc Šteblaj.
Uvrstitev v sezoni 2017/18: 1. mesto v 3. SKL
Izjava trenerja Luke Mittaga pred začetkom sezone:
"Troti se izjemno veselimo začetka košarkarskega plesa v drugoligaški druščini. Za naš mladi klub je to izjemen tekmovalni in organizacijski izziv, zato smo se pred sezono na vseh področjih kluba nekoliko osvežili. Okrepili smo ekipo, svežega vetra pa smo dodali tudi med strokovni in organizacijski štab, ki bo poleg članske ekipe skrbel za vse potrebno tudi pri našem mladinskem pogonu, ki je pravkar pihal šele svojo drugo svečko na torti. V Novo mesto želimo pripeljati najmanj eno playoff tekmo in celo sezono bomo garali, da nam s skupnimi močmi to tudi uspe. Energija okoli kluba, pa tudi volja in želja po napredku so tisti razlogi, zaradi katerih iskreno verjamem, da bo rumena ekipa kos, za nas čisto novim, drugoligaškim izzivom."

SISTEM TEKMOVANJA

Prvi del tekmovanja: vse prijavljene ekipe (dvokrožni sistem - 22 kol)

Drugi del tekmovanja za uvrstitev v Ligo Nova KBM (8 ekip):
a.) četrtfinale (dve dobljeni tekmi): pari - 1:8 (par A), 2:7 (par B), 3:6 (par C) in 4:5 (par D)
b.) polfinale (dve dobljeni tekmi): para - zmagovalec para A : zmagovalec para D in zmagovalec para B : zmagovalec para C
c.) finale (dve dobljeni tekmi)

Drugi del tekmovanja za obstanek:
4 ekipe (dvokrožni sistem - 6 kol) - rezultati prvega dela se prenašajo. Tretje- in četrtouvrščena ekipa drugega dela tekmovanja za obstanek v 2. SKL (enajsto- in dvanajstouvrščena ekipa 2. SKL) v prihodnji tekmovalni sezoni sodeluje v tekmovanju 3. SKL.

Predviden koledar tekmovanja:
I. del tekmovanja:
oktober 2018: 06., 13., 20., 27.,
november 2018: 03.,10., 17., 24.,
december 2018: 08., 15., 22.,
januar 2019: 05., 12., 19., 26.,
februar 2019: 02., 09., 23.,
marec 2019: 02., 09., 16., 23.

II. del tekmovanja za obstanek:
marec 2019: 30.,
april 2019: 03. (SR), 06., 13., 17. (SR), 20.

II. del tekmovanja za naslov prvaka:
končnica četrtfinale:
marec 2019: 30.,
april 2019: 03.(SR), 06.
končnica polfinale:
april 2019: 13., 17. (SR), 20.
končnica finale:
april 2019: 24. (SR), 27., 30. (TO)

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se