Nazaj

Zaigraj v Nova KBM prvi sobni košarkarski ligi

26
mar.
2020
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – V času karantene je na slovenskem športnem prizorišču vzcvetel nov šport. Sobna košarka, kjer v provizoričen košarkarski koš mečeš takšne in drugačne objekte, ki jih najdeš pri roki. Ostani doma in svoje prijatelje navduši s košarkarskimi spretnostmi v veliki dvorani spletnega družbenega omrežja INSTAGRAM. Zaigraj v Nova KBM prvi sobni košarkarski ligi, uradnem tekmovanju Košarkarske zveze Slovenije, ki se odvija kar v tvoji sobi. Začnemo v ponedeljek, 30. marca, ob 10. uri.

Uradna košarkarska tekmovanja v sezoni 2019/2020 pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije so zaradi vse težje situacije z epidemijo koronavirusa na žalost zaključena. Košarkarji in košarkarice so že več dni prikrajšani za treninge ter druženje s soigralci in žal ni znano, kdaj se bo stanje normaliziralo in bodo košarkarski klubi ponovno lahko poskrbeli za vadbo ekip.

A košarkarski duh nas zahvaljujoč družbenim omrežjem spremlja na vsakem koraku. Z Nova KBM prvo sobno košarkarsko ligo pa se bo košarkarsko vzdušje stopnjevalo iz dneva v dan, vse do razglasitve prvega prvaka lige v sobni košarki.

Zaigraj v eni izmed največjih dvoran na svetu

Nova KBM prva sobna košarkarska liga je prva zato, ker bo združevala največje talente v tem novem športu in ker je seveda tudi dejansko prva. Namesto igranja v košarkarskih dvoranah kot so Stožice, Bonifika, Tri Lilije, dvorana Leona Štuklja in druge, se ta zvrst košarke igra kar v domačih sobah. Na srečo pa vzdušje posameznih dvoran povezuje velika dvorana družbenega omrežja INSTAGRAM.

Dobra volja, nekaj spretnosti in pokal je lahko tvoj

Tekmovanje v Nova KBM prvi sobni košarkarski ligi se bo torej odvijalo na spletnem družbenem omrežju INSTAGRAM. Pravila igra so sila preprosta. Igralci se boste morali najprej prebiti skozi kvalifikacijsko sito. Najboljših 64 tekmovalcev se bo nato pomerilo v sistemu na izpadanje, na poti do finalnega turnirja najboljših štirih tekmovalcev pa boste morali opraviti različne sobno – košarkarske izzive. A najboljši je lahko le eden. Eden, ki bo postal prvi prvak Nova KBM prve sobne košarkarske lige!

Vsi udeleženci finalnega turnirja bodo prejeli praktične nagrade, zmagovalec pa si bo lahko dneve po osvojitvi naslova prvaka krajšal s Sony Play Station 4. V vitrini pa mu bo družbo delal pravi pokal za prvaka Nova KBM prve sobne košarkarske lige.

Potrebuješ le dobro voljo, malo iznajdljivosti, ščepec košarkarskih spretnosti in nekaj sreče pri premagovanju izzivov. Sledi Instagram profilu Košarkarske zveze Slovenije (@kzs_si), kjer boš našel vse informacije glede te nepozabne košarkarske dogodivščine. Začnemo v ponedeljek, 30. marca, ob 10. uri.

Časovnica tekmovanja:
30. marec, ob 10. uri – 1. izziv (kvalifikacije)
31. marec, ob 10. uri – 2. izziv (Top 64)
1. april, ob 10. uri – 3. izziv (Top 32)
2. april, ob 10. uri – 4. izziv (Top 16)
3. april, ob 10. uri – 5. izziv (Top 8)
4. april, ob 10. uri – 6. izziv (Finalni turnir)

S sodelovanjem v Nova KBM prvi sobni košarkarski ligi se strinjaš z naslednjimi pogoji sodelovanja:

Ostani doma ter iz domače sobe navduši košarkarski svet.


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se