Nazaj

Zala Friškovec odslej v dresu KSC Szekszárda

22
maj
2020
  • Članice

Ljubljana – Po Tini Trebec, Tini Jakovina in Aleksandri Krošelj bo klubsko sredino v prihajajoči sezoni menjala še ena slovenska reprezentantka. Zala Friškovec pa ostaja na Madžarskem, po novem bo branila barve KSC Szekszárd.

Dvajsetletna Zala Friškovec se je v letošnji sezoni prvič preizkusila v tujini. V dresu FCSM Csata iz Budimpešte je prikazala odlične igre. V močnem madžarskem prvenstvu je 179 cm visoka branilka v povprečju na parketu prebila dobrih 30 minut, v tem času pa beležila po 13,2 točke, 3,7 skoka in 2,6 podaje.

Zaline dobre predstave niso ostale neopažene in tako bo še pred iztekom pogodbe menjala sredino. V sezoni 2020/2021 bo branila barve prvoligaša KSC Szekszárd, ki bo nastopal tudi v evropskem pokalu, ki je drugo najmočnejše klubsko tekmovanje v Evropi. V tem madžarskem prvoligašu je, pred odhodom v evroligaško Prago, sezono 2017/2018 preživela tudi Teja Oblak. Prav tako so v Szekszárdu igrale reprezentantke Eva Lisec, Maja Erkić in Sandra Piršič.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se