Nazaj

Zala Friškovec se seli na Madžarsko

20
avg.
2019
  • Članice

Ljubljana – Slovenska reprezentantka Zala Friškovec, ki je zadnje štiri sezone nosila dres celjskega kluba, bo v novi sezoni igrala na Madžarskem. S klubom FCSM Csata iz Budimpešte je podpisala dveletno pogodbo, novim soigralkam pa se bo na treningih pridružila v ponedeljek.

Obetavna slovenska košarkarica, ki bo 10. oktobra dopolnila 20 let, je prve članske košarkarske korake v sezoni 2014/2015 naredila v Grosuplju. Že naslednjo sezono se je preselila v Celje in dres najboljšega ženskega slovenskega kolektiva nosila štiri leta. S Celjankami je osvajala številne lovorike in v ekipi odigrala vidno vlogo. Friškovčeva je vse bolj pomemben člen tudi v slovenski članski izbrani vrsti. Na uradni tekmi je debitirala 11. novembra 2017, v dresu s slovenskim grbom pa je zbrala 10 uradnih nastopov.

Nov klub je v teh dneh našel tudi občasni slovenski reprezentant Miha Lapornik, ki je okrepil litovskega prvoligaša Pieno Žvaigždes iz Pasvalysa. 25-letni Laščan je bil nazadnje član Petrola Olimpije. 194 centimetrov visoki branilec se tretjič podaja v tujino, saj je pred tem že odigral eno sezono v Španiji, kjer je bil član Bilbaa, preizkusil pa se je tudi v Romuniji pri moštvu Universitatea Cluj-Napoca. Košarko je začel igrati pri Zlatorogu iz Laškega, kjer je bil do leta 2015, v matični klub pa se je za kratko vrnil pred dvema letoma. V sezoni 2015/16 in lani je bil član Olimpije.

V Španiji pa še naprej ostaja Žiga Samar. Potem ko se je mladi slovenski reprezentant, ki je na evropskem prvenstvu do 18 let osvojil bron, poslovil od madridskega Reala, je zdaj znano, kje bo nadaljeval kariero. Kot je dejal pred časom, bo ostal v Španiji, za štiri sezone je podpisal s prvoligašem Fuenlabrado, a bo prihodnjo sezono kot posojen igralec nosil dres drugoligaša Zamore.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se