Nazaj

Ženski klubi začeli z aktivnostmi v okviru programa ''Njen svet, njena pravila''

02
apr.
2019
  • Novice

Ljubljana – Program mednarodne košarkarske organizacije FIBA Europe za promocijo ženske košarke, ki nosi slogan z jasnim sporočilom ''Njen svet, njena pravila'', je luč sveta ugledal tudi pod slovenskimi koši. Ženski košarkarski klubi so namreč začeli z aktivnostmi, ki jih bodo izvajali vse do konca šolskega leta.
Avtor: KZS/GB; foto: KVOD

Odziv ženskih košarkarskih klubov na razpis KZS za sodelovanje v programu je bil odličen, saj so željo za izvajanje različnih aktivnosti izrazili skoraj vsi ženski klubi. Sodeč po predstavljenih idejah se bo v prihodnjih mesecih s košarko srečalo več kot 5000 učenk prve triade slovenskih osnovnih šol. Klubi so z določenimi aktivnostmi že začeli.

Klubi bodo predstavitev košarke s pomočjo klubskih trenerjev in igralk iz starejših ter članskih selekcij izvedli na osnovnih šolah v svoji regiji. Najmlajše šolarke bodo košarko spoznale na različne načine, kot so štafetne igre z žogo, različni poligoni, mala šola košarke ipd. V sklopu programa pa je predvidena tudi skupna zaključna prireditev, ki naj bi potekala v sklopu ene izmed prijateljskih tekem ženske reprezentance v času priprav za Evropsko prvenstvo v Srbiji.

Kaj je program ''Njen svet, njena pravila''?

V letu ženskega EuroBasketa je FIBA Europe z željo po dodatni promociji ženske košarke pripravila program s sloganom Njen svet, njena pravila (Her world, her rules). Cilj programa je vzpodbujanje in zanimanje za žensko košarko in s tem povečanje vpisa v košarkarske klube. Namenjen je dekletom, ki obiskujejo prvo triado osnovne šole. FIBA Europe je izmed 50 evropskih zvez izbrala 15 najbolje pripravljenih programov za promocijo ženske košarke, med katerimi je bil tudi program Košarkarske zveze Slovenije.  Ambasadorka projekta v Sloveniji je reprezentantka Zala Friškovec.

Za dodatno promocijo je Košarkarska zveza Slovenije med udeležene klube razdelila več kot 2000 majic in 1000 žog ter letake in transparente. Prepričani smo, da bodo projekt ter vse skupne aktivnosti še povečali zanimanje za žensko košarko in bomo pod koši občudovali veliko število nadobudnih košarkaric.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se