Nazaj

Znan urnik tekem letošnjega ženskega EuroBasketa

20
feb.
2019
  • Članice

Ljubljana – Medtem ko se moška članska košarkarska reprezentanca pripravlja za zadnji dve tekmi kvalifikacij za SP, so slovenske košarkarice z mislimi že na letošnjem EuroBasketu. Slednji se bo v Latviji in Srbiji začel 27. junija. Izbranke selektorja Damirja Grgića so v teh dneh izvedele za dokončen urnik tekem, prvenstvo pa bodo začele ob 16. uri s tekmo proti Madžarski.
Avtor: KZS/GB

FIBA je dobre štiri mesece pred začetkom Evropskega prvenstva, ki ga bosta med 27. junijem in 7. julijem gostili Srbija in Latvija, objavila dokončen razpored tekem skupinskega dela in zaključne faze. Uvodno tekmo prvenstva bodo v Rigi odigrale košarkarice Švedske in Črne gore. Prvo tekmo prvenstva, ki se bo odvijal v Srbiji pa bodo odigrale Slovenke in Madžarke. Na parket dvorane Čair v Nišu bodo stopile v četrtek, 27. junija, ob 16. uri.

RAZPORED TEKEM PO SKUPINAH
RAZPORED TEKEM PO DNEVIH

Slovenske košarkarice bodo tudi tekmo drugega kola proti Turčiji igrale ob 16. uri, po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi ob 18.30 pomerile še z Italijo.

Razpored tekem skupine C – Niš, športni center Čair

Četrtek, 27. junija 2019
16.00 – Madžarska : Slovenija
18.30 – Turčija : Italija

Petek, 28. junija 2019
16.00 – Slovenija : Turčija
18.30 – Italija : Madžarska

Nedelja, 30. junija 2019
16.00 – Madžarska : Turčija
18.30 – Italija : Slovenija

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala, drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, A3:B2 – v ponedeljek, 1. julija in C2:D3, C3:D2 – v torek, 2. julija), zadnjeuvrščene ekipe po odigranem skupinskem delu pa bodo z nastopi na prvenstvu zaključile.

Zaključne boje prvenstva bo gostil Beograd. Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 4. julija, polfinalna dvoboja 6. julija, boji za končne uvrstitve pa v nedeljo, 7. julija 2019. Tekma za tretje mesto bo na sporedu ob 17.30 uri, veliki finale pa ob 20.30.

Šest najboljših ekip ženskega EuroBasketa 2019 se bo uvrstilo na štiri olimpijske kvalifikacijske turnirje za nastop na poletnih igrah v Tokiu. Vstopnice za latvijski del prvenstva so že v prodaji, vstopnice za skupinski del in zaključno fazo v Srbiji pa bodo na voljo od 8. marca dalje. Turistična agencija Kompas bo v sodelovanju s KZS za slovenske ljubitelje košarke pripravila tudi posebne navijaške pakete.


Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se