Nazaj

Znani pari četrtfinala 20. izvedbe Pokala Spar

04
maj
2021
  • Pokal Spar

Ljubljana – V samem zaključku letošnje tekmovalne sezone na slovenskih košarkarskih parketih bomo dobili tudi pokalnega zmagovalca. Letošnja jubilejna dvajseta izvedba Pokala Spar bo, zaradi daljše prekinitve tekmovanja, sicer izjemoma izpeljana po spremenjenem sistemu, saj bo v zadnjem delu tekmovanja nastopilo zgolj osem moštev. Znani so pari četrtfinala.

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je po tem, ko so tudi preostala športna tekmovanja, ki so bila zaradi odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov dlje časa prekinjena, dobila zeleno luč,  pred dnevi sprejel sklep, da se v zaključku letošnje tekmovalne sezone izvede tudi pokalno tekmovanje za člane.

Slednje bo letos izjemoma potekalo po spremenjenem sistemu, saj bo v zaključku jubilejne 20. izvedbe Pokala Spar sodelovalo le osem prvouvrščenih ekip po končanem drugem delu tekmovanja Lige Nova KBM.  V četrtfinalu, ki bo na sporedu v torek, 11. maja ekipe igrajo eno tekmo, prednost domačega igrišča pa ima višje uvrščena ekipa po zaključenem drugem delu ligaškega tekmovanja.

Žreb parov je določil, da se bodo za uvrstitev na zaključni turnir Pokala Spar potegovali:
Par A - HELIOS SUNS : ŠENTJUR
Par B - ROGAŠKA : HOPSI POLZELA
Par C - KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR
Par D - CEDEVITA OLIMPIJA : TERME OLIMIA PODČETRTEK


Zaključni turnir štirih ekip se izvede v obliki turnirja 22. in 23. maja. Na tekmovanju sodelujejo zmagovalne ekipe četrtfinala tekmovanja. Polfinala para na turnirju sta:
Par 1 - zmagovalec para A :  zmagovalec para B
Par 2 - zmagovalec para C :  zmagovalec para D

V velikem finalu v nedeljo, 23. maja, se pomerita zmagovalec polfinalnega para 1 in zmagovalec polfinalnega para 2. Tekma za tretje mesto se ne igra.

David Kovačič, generalni direktor Spar Slovenija:
»V podjetju Spar Slovenija smo zvesti podporniki slovenske košarke že 22 let. Profesionalni in rekreativni šport je pomemben del družbenega življenja, zato pozdravljamo prizadevanja Košarkarske zveze Slovenije, da tudi v letošnji košarkarski sezoni organizira in izvede Pokal Spar. Prepričan sem, da lahko s skupnimi močmi v zahtevnih okoliščinah najdemo ustrezen način organizacije tekmovanja, ki vsako leto na enem mestu združi najboljše slovenske košarkarske klube. Sam se že veselim zanimivih tekem.«

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:

»Veseli me, da bomo na Košarkarski zvezi Slovenije, skupaj z našim dolgoletnim partnerjem, podjetjem Spar, kljub zelo nenavadnim časom, polnim izzivov zaradi pandemije COVID-19, uspeli organizirati že 20. izvedbo Pokala Spar. Podjetju Spar Slovenija se zahvaljujem, da nas pri tem podpira in nam s skupno organizacijo stoji ob strani. Kljub temu, da gledalci na tekmah še ne smejo biti prisotni, se že veselimo kvalitetnih zaključnih bojev, saj se ekipe za naslov zmagovalca Pokala Spar vedno posebej potrudijo. Dosedanji potek klubske sezone je bil izjemno zanimiv ter izenačen in prepričan sem, da nas čaka razburljiv sklepni del 20. Pokala Spar, v katerem bo zaigralo trenutno najboljših osem slovenskih ekip. Še enkrat zahvala podjetju Spar Slovenija za izkazano zaupanje in veselim se novih skupnih uspešnih zgodb.«

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se