Nazaj

Znani termini tekem ženskega EuroBasketa, #rakete za uvod s Turkinjami ob 18. uri

01
apr.
2021
  • Članice

Ljubljana - Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo na svojem tretjem zaporednem nastopu na evropskem prvenstvu igrala v skupini C, skupaj z reprezentancami Bosne in Hercegovine, Belgije in Turčije, je odločil marčevski žreb v Valencii. Danes pa je Mednarodna košarkarska zveza FIBA potrdila dokončen razpored in termine tekem 38. ženskega EuroBasketa. #rakete bodo prvo tekmo v Strasbourgu odigrale v četrtek, 17. junija, ob 18. uri proti Turkinjam.

Po uvodni tekmi proti Turčiji 17. junija se bodo slovenske košarkarice dan pozneje ob 15. uri pomerile še z Belgijkami. Sledi dan premora, nato pa zadnja tekma Slovenk v skupinskem delu. V nedeljo, 20. junija, se bodo že ob 12. uri pomerile z reprezentanco Bosne in Hercegovine.

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA 2021

#rakete bodo na prvenstvu stare celine zaigrale tretjič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto.

Na 38. evropskem prvenstvu za ženske je šestnajst reprezentanc razdeljenih v štiri skupine. Španska Valencia in francoski Strasbourg bosta gostila vsak po dve skupini uvodnega dela prvenstva ter pripadajoči repasaž in četrtfinale, zaključni boji EuroBasketa pa se bodo odigrali v Valencii.

Skupina A (Valencia): Švedska, Belorusija, Španija, Slovaška
Skupina B (Valencia): Črna gora, Srbija, Italija, Grčija
Skupina C (Strasbourg): Bosna in Hercegovina, SLOVENIJA, Turčija, Belgija
Skupina D (Strasbourg): Francija, Rusija, Češka, Hrvaška

RAZPORED IN DATUMI TEKEM ŽENSKEGA EUROBASKETA 2021

Prvouvrščene reprezentance vsake skupine se bodo po odigranem skupinskem delu neposredno uvrstile v četrtino finala. Drugo in tretjeuvrščene reprezentance skupin čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta v izločilnih bojih (A2:B3, B2:A3, C2:D3, D2:C3), ki bo na sporedu 21. junija, zadnjeuvrščene ekipe po odigranem skupinskem delu pa bodo z nastopi na prvenstvu zaključile.

Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu 23. junija, polfinalna dvoboja in tekmi za razvrstitev od 5. do 8. mesta 26. junija, boja za medalje pa v nedeljo, 27. junija 2021.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se