Nazaj

Znani vsi selektorji reprezentanc mlajših starostnih kategorij

18
dec.
2019
  • Fantje U20
  • Fantje U18
  • Fantje U16
  • Dekleta U18
  • Dekleta U16

Ljubljana – Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je potrdil imenovanje petih selektorjev mlajših reprezentančnih starostnih kategorij. Na klopi reprezentance fantov do 20 let ostaja Dejan Jakara, prav tako bo fante do 18 let še naprej vodil Peter Markovinovič. Dejan Gašparin ostaja selektor selekcije fantov do 16 let, na mestu selektorja deklet do 18 let pa bo tudi prihodnje poletje deloval Ernest Novak. Selektorja reprezentance deklet do 16 let, Gašperja Slugo, je nadomestil Robert Matevžič.


FANTJE U20 – EP DIVIZIJE A
Klaipeda (Litva), 11. - 19. julij 2020
Selektor: Dejan Jakara

Slovenska reprezentanca fantov do 20 let je na evropskem prvenstvu divizije A v Tel Avivu pod vodstvom Dejana Jakare osvojila enajsto mesto in si zagotovila mesto v družbi najboljših evropskih reprezentanc. Na prihodnjem prvenstvu divizije A v Klaipedi bo nastopila v skupini D, njene tekmice v skupinskem delu pa bodo Belgija, Velika Britanija in Italija.

FANTJE U18 – EP DIVIZIJE A
Bursa (Turčija), 25. julij - 2. avgust 2020
Selektor: Peter Markovinovič

Reprezentanca fantov do 18 let je v ponovnem nastopu med elito, pod vodstvom Petra Markovinoviča, v Volosu osvojila bronasto medaljo in se tako veselila prve slovenske medalje po letu 2002. Reprezentanco prvenstvo čaka v Turčiji, v skupini D pa se bodo fantje pomerili z gostitelji prvenstva (Turki), Litvanci in Poljaki.

FANTJE U16 – EP DIVIZIJE A
Skopje (Severna Makedonija), 14. - 22. avgust 2020
Selektor: Dejan Gašparin

Reprezentanca fantov do 16 let se je pod vodstvom selektorja Dejana Gašparina pred tremi leti uvrstila v divizijo A in se tam tudi uspešno obdržala. Fantje so na letošnjem prvenstvu v Udinah osvojili 10. mesto in so tako ponovno priigrali obstanek med elito. Na prvenstvu v Skopju jim bodo na drugi strani igrišča, v skupini C, stali Litvanci, Hrvati in Danci.

DEKLETA U18 – EP DIVIZIJE B
Oberwart, Gussing, Furstenfeld (Avstrija), 4. - 12. julij 2020
Selektor: Ernest Novak

Slovenska košarkarska reprezentanca deklet do 18 let si na predlanskem prvenstvu divizije A v Vidmu na žalost ni uspela priigrati obstanka, tako da je tudi letos nastopila na prvenstvu divizije B, kjer so dekleta osvojile 11. mesto. Izbranke Ernesta Novaka se bodo na prihajajočem evropskem prvenstvu divizije B v skupini C pomerile s Slovaško, Veliko Britanijo, Srbijo in Bosno in Hercegovino.

DEKLETA U16 – EP DIVIZIJE A
Matosinhos (Portugalska), 18. - 26. julij 2020
Selektor: Robert Matevžič

Slovenska dekleta so pod vodstvom Gašperja Sluge nastopila v diviziji B in brez poraza osvojile prvo mesto. Reprezentanca bo na prihodnjem prvenstvu na Portugalskem nastopila v elitni diviziji, v skupini B pa se bo pomerila s Hrvaško, Nemčijo in Italijo.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se