Nazaj

Žreb Lige Nova KBM: Že v prvem kolu ljubljanski derbi

30
jul.
2017
  • Liga Nova KBM

Rogaška Slatina - Žreb je določil, da se bosta v prvem kolu Lige Nova KBM pomerila ljubljanska kluba, državni prvak Union Olimpija in novinec v elitni druščini Ilirija.

Košarkarska zveza Slovenije je v Rogaški Slatini opravila žreb Lige Nova KBM za sezono 2017/18, ki bo po novem štela deset klubov namesto prejšnjih dvanajst. Hkrati bo malce spremenjen tudi sistem tekmovanja, saj neposredno iz lige ne bo izpadla nobena ekipa, temveč bosta najslabši dve in štiri prvouvrščene iz 2. SKL oblikovale novo skupino, iz katere bosta po desetih krogih prvi dve dobili ali ohranili prvoligaški status.

Osem najboljših ekip po rednem delu se bo marca in aprila 2018 udarilo za štiri mesta v polfinalu. Ta bo potekal na dve zmagi, finale pa kot vedno na tri zmage. Liga Nova KBM se bo najkasneje končala 27. maja. Tekmovanje bo zaradi novoustanovljenih kvalifikacij Fiba Europe za svetovno prvenstvo dvakrat prekinjeno za štirinajst dni, in sicer novembra ter februarja.

PARI 1. KOLA LIGE NOVA KBM:


Sobota, 7. oktober:
ZLATOROG LAŠKO : TAJFUN

Sobota, 7. oktober:
SIXT PRIMORSKA : HOPSI POLZELA

Sobota, 7. oktober:
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA : KRKA

Sobota, 7. oktober:
UNION OLIMPIJA : ILIRIJA

Sobota, 7. oktober:
ROGAŠKA : HELIOS SUNS

Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
"Nov sistem smo oblikovali v sodelovanju s klubi, ki si kot mi želijo močnejše in bolj odmevno tekmovanje. Po novem ekipe v rednem delu ne bodo več pod pritiskom izpada, zato pričakujemo, da bodo več priložnosti dobili mladi igralci. Ali bosta nov sistem in krčenje lige prinesla želene učinke, bomo videli v nekaj letih."
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se